EGYÉB SPORTOK / KAJAK-KENU

Kettős magyar siker a maratoni kajak-kenu vb-n!

Lakatos Zsanett nyerte a női kenu egyesek versenyét a győri maratoni kajak-kenu világbajnokság nyitónapján. Az ezüstérmet a szám másik magyarja, Takács Kincső szerezte meg.

Storcz úgy véli, teljesítették a célokat

Jöttek és megcsinálták - értékelt a magyar kajak-kenu válogatott vezetőedzője a vasárnap befejeződött, milánói, olimpiai kvalifikációs világbajnokságról, s úgy érzi, elégedett a szerepléssel.

Érem nélkül maradtak a magyarok 5000 méteren

Nem szereztek érmet a magyarok a vasárnap délutáni 5000 méteres versenyekben a milánói, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon. A küldöttség így 3 arannyal, 6 ezüsttel és 4 bronzzal, valamint 15 riói kvótával zárta a regattát.

Nyolc új érmünkből egy arany, Medveczky világbajnok

A magyar versenyzők egy arany-, öt ezüst- és két bronzérmet, valamint négy férfi és egy női kajakos, illetve két kenus kvótát szereztek a milánói, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokság vasárnapi zárónapjának délelőttjén. Ha csak az olimpiai számokat nézzük, akkor három ezüst a vasárnapi termés a délutáni, 5000-es döntők előtt.

Kétszer nyerte meg a döntőt a magyar kajak kettes

Tótka Sándor és Molnár Péter ritkán látható bravúrt hajtott végre a milánói, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokság szombati versenynapján, ugyanis gyakorlatilag kétszer is megnyerte a férfi kajak kettesek 200 méteres döntőjét.