Tíz érmet szerzett a korosztályos vb-n a magyar küldöttség a zárónapon

Remekeltek a magyar kajakosok Montemorban.


Hét arany-, két ezüst- és egy bronzérmet szerzett a magyar csapat a portugáliai Montemor-o-Velhóban rendezett ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokság hétfői zárónapján.

A magyar szövetség honlapján olvasható beszámoló szerint a hétfőn sorra került 500 méteres döntőkben a fiatalabb korosztályban a Fojt Sára, Ujfalvi Laura kajakos duó, a Kiskó Réka, Máró Anna, Dráviczki Dóra, Tóth Diána kajaknégyes, valamint a Gönczöl Laura, Seres Fanni, Csorba Zsófia, Opavszky Réka kenus négyes győzött, míg az U23-asok között a Biben Karina, Bakó Olga kajakkettes és a Gazsó Dorka, Pupp Noémi, Kőhalmi Emese, Rendessy Eszter -négyes, illetve a Molnár Csenge, Horányi Dóra, Bragato Giada, Nagy Bianka kenus négyes diadalmaskodott. A nap hetedik magyar aranyérmét a Gönczöl Laura, Böszörményi Bendegúz kenus vegyespáros nyerte.

Ifjúsági kajakban Kurucz Levente egyesben, a Decsi Dorina, Panyik Zsombor kettős pedig a vegyespárosok versenyében lett második, míg a zárónap magyar bronzérmét a Slihoczki Ádám, Kollár Kristóf, Hodován Dávid, Kocsis Ádám kenus négyes szerezte.
Magyarország 17 arany-, 5 ezüst- és 7 bronzéremmel toronymagasan végzett az éremtáblázat élén.

 

Borítókép: Facebook.com/ Magyar Kajak Kenu Szövetség 

Videók