Szerdától kajak-kenu válogató, a tét a vb-csapatba kerülés

Az 1000 méteres férfi kajaknégyesek küzdelmével már szerdán délután megkezdődik Szegeden a kajakosok és kenusok idei második válogatóversenye, amelyen a világbajnoki csapatba kerülés lesz a tét.


Az év fő viadalára augusztus 29. és szeptember 1. között kerül sor a németországi Duisburgban.

A nyitónapi egy döntő után csütörtökön négy, pénteken nyolc, a szombati zárónapon pedig tíz döntőt rendeznek a Maty-éren.

Azok az egységek, amelyek a május végi első válogatón győztek, 1-0-ra vezetnek, s ha esetleg most kikapnak, különversenyre, úgynevezett szétlövésre kerül majd sor a két érintett hajó között, várhatóan még a hét végén.

Storcz Botond szövetségi kapitány az MTI érdeklődésére azt mondta, a női kajaknégyes, akárcsak tavaly, az olimpiai diadalt megelőzően, ezúttal is az egyes és páros teljesítmények alapján áll majd össze, azaz a júniusi, portugáliai Európa-bajnokságon magabiztos teljesítménnyel győztes Kárász Anna, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa kvartett nem élvez védettséget. Így a londoni sikerben részes Szabó Gabriellának és Zur-Fazekas Krisztinának is van még esélye a vb-csapatba kerülésre, noha a kontinensviadalról mindketten lemaradtak.

 KAJAK-KENU
A válogató programja: 
szerda:
férfi K-4 1000 m, döntő 17.00
csütörtök:
elő- és középfutamok 9.00, döntők 15.00
péntek:
elő- és középfutamok 9.00, döntők 15.00 (női K-2 500 m döntő 9.35)
szombat:
elő- és középfutamok 9.00, döntők 14.00

Videók