Nincs gond a kajak-kenu utánpótlással

A magyar válogatott három aranyat és összesen 16 érmet szerzett a hétvégén Plovdivban megrendezett korosztályos kajak-kenu Európa-bajnokságon.


 

 
A magyar szövetség honlapján olvasható hír szerint győzött 500 méteren az U23-as női kajaknégyes (Lucz Noémi, Nagy Flóra, Simán Fanni, Szénási Zsófia) és a Lucz, Szénási duó, valamint 1000 méteren az ifjúsági korosztályban szereplő Bánki Lilla, Jenei Virág kajak kettes.
 
A magyar válogatott annak ellenére gyűjtött 16 dobogós helyet, hogy az utánpótlás legjobbjai nem vettek részt a bulgáriai kontinensviadalon. Az A-válogatott két hét múlva Minszkben, az ifjúsági és U23-as világbajnokságon száll majd vízre - ha minden igaz. "Voltak olyan versenyszámok, ahol az otthoni válogató ötödik-hatodik helyezettje állt rajthoz Plovdiban, B-, illetve C-csapattal vettünk részt ezen az Európa-bajnokságon, a válogatottban még serdülők is szerepeltek - idézte az mkksz.hu Hüttner Csaba utánpótlás vezetőedzőt. - Ehhez képest fantasztikus teljesítmény, hogy 16 érmet gyűjtöttünk és mind a négy szakágban szereztek érmet a fiatalok. Ha két hét múlva a terveknek megfelelően megtartják a minszki világbajnokságot, akkor ott igazán komoly eredményeket érhetünk el." 
 
A szakember arra utalt: a fehéroroszok azzal fenyegetik a nemzetközi szövetséget, hogy nem rendezik meg az utánpótlás vb-t, mert a múlt héten a teljes felnőtt férfi kajakos és kenus csapatukat eltiltották doppingvétség miatt.

Videók