Már Tokióban a kajak-kenusok is

Megérkezett Japánba a csapat.


Helyi idő szerint hétfő este elfoglalta takamacui szállását az olimpiai válogatott. A hosszú utazás természetesen alaposan lefárasztotta a csapatot, de a lényeg, hogy mindenki sikeresen átesett a szigorú és hosszas ellenőrzéseken. A keddi első teljes nap többnyire regenerációval telik majd, de vízre is szállnak már az edzőtáborban, ahol egészen július 31-ig készülnek a jövő hétfőn rajtoló olimpiai versenyekre.

Magyar idő szerint vasárnap 11 óra 40 perckor szállt fel a csapat gépe a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről. Előbb Helsinki felé vették az irányt, majd egy átszállást követően helyi idő szerint hétfő reggel 8 óra 55 perckor landoltak Tokióban. Itt aztán jött az ott már megszokott több órás várakozás, a szükséges iratok, dokumentumok ellenőrzése, illetve a tesztelések.

„Alaposan elfáradt mindenki, de ez érthető is. – mondta Hüttner Csaba szövetségi kapitány. – A tokiói reptéren előbb jött a kötelező protokoll, illetve a tesztek, de szerencsére nem volt fennakadás. Az eredmények megléte után egy étteremben megebédeltünk, majd a hátralévő időben is mindenki feltalálta magát, valaki aludt, míg mások kártyáztak.”

A tokiói reptérről helyi idő szerint este hat óra magasságában szálltak fel a Takamacuba tartó géppel. A kicsit több, mint egy órás út után a reptéren Kagava képviselői és a kormányzó is köszöntötte a csapatot, majd buszokkal elindultak a szállodába.

„Direkt választottuk ezt a szállodát, hiszen korábban is jártunk itt, és mindenki nagyon elégedett volt vele. Túl vagyunk a vacsorán, már mindenki a szobájában van. Holnap még pihenjük majd az utazás fáradalmait, de délelőtt már kimegyünk a pályára is.”

A keret még nem teljes, a női kenusok ugyanis csak kedden indulnak el Japánba. A csapat július 31-én utazik Tokióba, a gyorsasági kajak-kenu olimpiai programja augusztus másodikán, magyar idő szerint hajnali 2 óra 30 perckor, a női K-1 200 méter előfutamaival kezdődik.

Forrás: kajakkenusport.hu
Borítókép/Fotók: kajakkenusport.hu

Videók