Lecsúsztunk a kvótáról szlalom kajak-kenuban

A sportág ezen szakágában ezúttal sem lesz magyar versenyző az olimpián.


Az utolsó, még versenyben lévő magyarnak sem sikerült kvótát szereznie az olaszországi Ivreában zajló olimpiai kvalifikációs szlalom kajak-kenu Európa-bajnokságon, így a magyarok a sportág ezen szakágában nem lesznek ott Tokióban.

Az indulási jog kiharcolására szombatra már csak a szlovák származású Potocny Marcelnek volt esélye, ő a kajak egyesek középfutamában próbálkozott minél jobb helyezést elérni, és a kvótával még nem rendelkező nemzetek képviselőjét megelőzni. Storcz Botond szakágvezető helyszíni beszámolója alapján a sportoló nem teljesített rosszul, végül 29. lett a középdöntőben - a fináléba tízen kerültek -, de ketten megelőzték a kvótáért zajló különcsatában.

Rajta kívül még Schmid Julia, Seprenyi Sára és Rácz Koppány képviselték a magyar színeket a Torino közelében fekvő pályán. A négy ötkarikás számban - férfi K-1-ben, C-1-ben és női K-1-ben, C-1-ben - csupán egy-egy tokiói kvóta talált gazdára ezen a viadalon, amely az európaiak számára az utolsó kvalifikációs regatta volt.

Magyarország még soha nem indulhatott szlalom kajak-kenuban az olimpiákon.

Borítókép: Facebook.com/MagyarKajakKenuSzövetség

Videók