Kiválóan teljesített a válogatott

A szövetségi kapitány szerint a csapat teljesítménye bíztató a szegedi világbajnokság előtt.


Hüttner: kiválóan teljesített a válogatott
 
Hüttner Csaba szövetségi kapitány kiválóra értékelte a magyar kajak-kenu válogatottnak a minszki Európa Játékokon nyújtott teljesítményét; a csapat a 16 számban összesen kilenc érmet, négy aranyat és öt ezüstöt szerzett.
 
"Az olimpiai számokat tekintve, és számunkra ez a legfontosabb, megnyertük az éremtáblázatot három első és négy második hellyel. - mondta az MTI-nek a szakember. - Ezen kívül fontos tény, hogy három szakágban is ünnepelhettünk győzelmet, ami jól mutatja a válogatottunk erejét."
Hüttner kiemelte a fehérorosz fővárosból két aranyéremmel távozó kajakos Kopasz Bálintot, aki 1000 és 5000 méteren is parádésan versenyzett.
"Ötezren érmet is ritkán nyerünk, nemhogy aranyat, Bálint pedig bebizonyította, hogy a szakág klasszisa, a portugál Fernando Pimenta is verhető. Mindkét számában legyőzte, ami nagyon nagy magabiztosságot adhat neki a jövőre. Jó előjelekkel készülhet a szegedi világbajnokságra." - fogalmazott a szakvezető.
A nőkkel kapcsolatban a kapitány megemlítette, hogy közülük hárman nem voltak "top formában", Bodonyi Dóra egy betegségből jött az Európa Játékokra, Kozák Danuta még a múlt heti válogató előtt betegeskedett hosszabban, Kárász Anna pedig már itt Minszkben rásérült egy korábbi sérülésére.
"Ez nem igazán tett jót a csapatnak, de a négyest azért így is hozták, visszahozták a sírból. Mondhatom, hogy most már szokás szerint." - utalt Hüttner arra, hogy akárcsak a tavalyi, portugáliai vb-n, ezúttal is csak egyszer vezetett az 500 méteres táv során a magyar hajó, éppen a legjobbkor, a célban.
 

Kopasz Bálint két arannyal zárt a minszki játékokon.
 
A Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső kenupáros is olimpiai számban, 500 méteren diadalmaskodott. A szakember kiemelte, hogy a győri duónak rövid időn belül ez volt a második nagy sikere, ahogy fogalmazott: a duisburgi világkupán a világot, most pedig Európát utasították maguk mögé.
Az év fő versenyét, a szegedi, olimpiai kvalifikációs világbajnokságot augusztus 21. és 25. között rendezik, és mint Hüttner Csaba elmondta, a magyar csapat még nincs teljesen kész.
"A következő napokban még ki kell elemezni, hogy azokban a számokban, amelyekben gyengébben teljesítettünk, gondolok itt a férfi K-2 és C-2 ezer méterre, lehet-e még tenni valamit. A férfi kajaknégyes összeállításában nem lesz változás. Az egység sajnos itt nem tudta megmutatni, hogy mit tud, sok gyakorlás vár még a csapattagokra, hogy tudatosabbá váljanak, jól tudják kezelni a különböző helyzeteket." - zárta nyilatkozatát Hüttner Csaba.
 
Forrás: MTI
Fotó: Facebook.com/MKKSZ MTI.hu
 

Videók