"Jégre teszik" a kajakosainkat

2020-ban immáron harmadik alkalommal rendezik meg a Séra Miklós Kajak-Kenu Jégkorong Bajnokságot. A gálamérkőzésen a jégkorongosok legendái csapnak össze a kajak-kenu kiválóságaival.


2020. január 11-én kerül sor a III. Séra Miklós Kajak-Kenu Jégkorong Bajnokságra. Az elmúlt 3 évben hagyománnyá vált versenyen jégre szállnak a jégkorong közelmúltjának legendái, illetve a kajak-kenusaink legjobbjai is,egy gálamérkőzés keretében.

A téli alapozó időszakban egy kis időre a kajak-kenu kiválóságai lekényszerülnek a vízről és nem hódolhatnak szeretett sportágunknak. Sokan közülük a felkészülési időszakban előszeretettel látogatják a jégpályákat és kergetik a korongot. Séra Miklós mesteredző ezt a kergetőzést próbálta meg jégkorongozáshoz hasonló mozgássá varázsolni a kajak-kenus társadalomban. Hála neki ma már számos jelenlegi és volt kajakos és kenus élvezheti hobbi szinten ezt a csapatjátékot.


A gálamérkőzés 3. alkalommal kerül megrendezésre.

Fotó: Facebook.com/MKKSZ
 

A rendezvényen 3+3 fős csapatok mérkőznek majd meg egymással, kétszer 5 perces meccsek keretein belül. Idén először a 18 éven aluliak tornáját is megrendezik.

A gálamérkőzésen a Kangyal Balázs, Vas Márton, Szélig Viktor alkotta csapat a Horváth Gábor, Kucsera Gábor és Bozsik Gábor összetételű együttessel méri majd össze tudását.

Forrás: Kajakkenusport.hu

Borítókép: Bruce Bennett/Getty Images

Videók