Fűszoknyás tongai keveredett a szegedi kajak-kenu vb-re

Pita Taufatofua nemcsak olajozott felsőtestével és öltözékével hívja fel magára a figyelmet világszerte, hanem kitörő lelkesedésével is. A taekwondo szőnyeget és a síléceket ezúttal kajakra cserélte.


A tongai olimpikont 2016-ban ismerte meg a világ, amikor a riói olimpiai nyitóünnepségén hazája népviseletében, szoknyában vitte országának a zászlaját. 2018-ban aztán ismét feltűnt a híradásokban, mivel sífutásban kvalifikálta magát a phjongcshangi téli olimpiára. Ekkor mindenki azt találgatta vajon a dél-koreai mínuszokban is vállalja-e a bevonulást meztelen felsőtesttel.

A vidám sportoló nemcsak példakép lehet a pozitív életszemléletével, de az olimpia eszméjének megtestesítője is. Amatőr versenyzőként most egy 3. sportágban szeretné kvalifikálni magát a 2020-as olimpiára. Ezúttal a kajak-kenura esett a választása, mint mondta Szegeden a legjobbaktól szeretné ellesni a sportág legapróbb fortélyait.


Pita Taufatofua a környezetvédelem fontosságára akarja felhívni a figyelmet azzal,

hogy a legkülönfélébb versenyszámokban áll rajthoz.

Vidó: Youtube.com/MagyarOlimpiaiBizottság

A versenyző a kajak egyesek 200 méteres távján ült hajóba az olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon, Szegeden. 


Szegeden biztosan nem fázott a tongai, és még az is lehet, hogy a napolaj is jól jött a Maty-éren.

Fotó: Dan Istitene/Getty Images
 

Az ötödik előfutamban elrajtoló Taufatofuanak egyelőre még a rajtgépbe való beállás is nehezen megy, de mint mondja nem az eredményért hanem hazájáért, a sport szeretetéért és a Föld védelméért versenyez.


Most még nem sikerült neki a kvótaszerzés.

Videó: Facebook.com/M4Sport

Egy biztos, a polinéz életszemléletet eltanulhatnánk tőle.

Borítókép: Dan Istitene/Getty Images

 

Videók