Világbajnok a női kajak négyes

A Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső két ezüst, míg, Kozák Danuta illetve a Ballasa Márk Apagyi Levente páros bronzérmet szerzett.


A szegedi kajak kenu világbajnokság záró napjának első A döntőjéban a Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső páros ezüstérmet szerzett C2 500 méteren a kínaiak mögött. 

 


Kozák Danuta bronzérmet szerzett k1 500 méteren.

Pár perccel később Kozák Danuta óriási hajrájának köszönhette, a bronzérmet. A számot, az új zélandi Lisa Carrington nyerte meg, megelőzve a fehérorosz Kudzsenkát. 

A férfi kajak kettes 1000 méteres versenyében, a Kammerer Zoltán, Péni István páros, mindent megtett, ez azonban nem ért olimpiai kvótát, mindössze a 8. helyen végzett. 
A versenyt a német egység nyerte. 

A legnagyobb meglepetés a férfi kenu egyes 100 méteren, a brazil versenyző Santos óriásit hajrázva nyerte meg a futamot.

A női kenu kettes 200 méteren ismét rajthoz állt a Balla Virág Devecseriné Takács Kincső páros, és ezúttal is a kínaiaktól nyerték a versenyt. 

A férfi kenu egyes 200 méterén Hajdú Jonatán az 5. helyet szerezte meg. 

A kajak kettesben ülő Balaska Márk, Apagyi Levente szerezte meg a magyar küldöttség újabb bronzérmét.

A női kajak négyes szerezte meg a nap első aranyérmét. A Gazsó Dorka, Csipes Tamara, Medveczky Erika, Bodonyi Dóra négyes magabiztos versenyzéssel győzött 500 méteren.

A délelőtt utolsó versenyszámában a férfi kajak négyesünknek is sikerült az olimpiai kvóta, a Nádas Bence, Tótka Sándor, Birkás Balázs és Kuli István összeállítású az ötödik helyet szerezték meg.

Fotó: Facebook.com/ MKKSZ

Videók