Éremeső Romániában

A Romániában rendezett kajak kenu ifjúsági és U23-as Világbajnokságon a magyar küldöttség 9 érmet szerzett a pénteki napon, úgy hogy nem a legerősebb küldöttségünk vesz részt a tornán.


 Az ifi korú Opavszky Réka C1 500 méteren szerzett hatodik helye után rögtön két aranyéremmel kezdtük a délutáni döntőket: előbb a Szellák Szabina, Rendessy Eszter, Kőhalmi Emese, Csikós Zsóka ifi K4-es nyert 500 méteren (felső képünkön), majd Redl András ifi K1 1000 méteren győzött hatalmas fölénnyel.

 

 

 

A következő magyar aranyérem Zupkó Vanda nevéhez fűződött, aki ifi K1 1000 méteren gyakorlatilag végig vezetve nyert.

 

Nem volt azonban még vége ezzel a magyar aranyesőnek, az U23-as korosztályban a Koleszár Mátyás, Németh Viktor kajak páros ugyancsak nagyon magabiztos győzelmet aratott a leghosszabb távon.

Ezüstérmet nyert 500 méteren Bragato Giada (U23 C1) és a Kiss Blanka, Pupp Noémi, Sólyom Dóra, Katrinecz Rita (U23 K4) egység, 1000 méteren pedig Pupp Noémi egyesben behúzott még egy második helyet, valamint az Őry Zsombor, Erdélyi Tamás (ifi K2) duó is ezüstérmes lett. Az U23-as férfi kajakosok 1000 méteres versenyében Varga Ádám bronzérmet szerzett.

 

 

 

Az 1000 méteres távon Adolf Balázs (U23 C1) a negyedik, a Horváth Benedek, Besenyei Ádám (ifi C2) páros a hetedik, a Fejes Dániel, Simon Sebestyén (C2 U23) egység pedig a nyolcadik helyen zárt, míg Vass Zoltán (ifi C1) a B döntőben második lett.

Pénteken 14 számban rendeztek döntőt, ezekben kilenc magyar érem született!

Szombaton délelőtt a 200-as előfutamokra, délután pedig a 200-as döntőkre és az 500-as előfutamokra rendezik meg a romániai világbajnokságon.


Forrás: MKKSZ
 

Videók