Vízilabda: 650 millióból újul meg Cegléd vizes központja

Társaságiadó-felajánlásoknak (TAO) köszönhetően uszodává bővül Cegléd belvárosi strandja, a kivitelezési szerződést kedden írták alá a városházán - mondta el az MTI-nek Földi László (Fidesz) polgármester.


A Ceglédi Vasutas Sportegyesület (CVSE) vízilabda szakosztálya és a város számára megvalósuló beruházás az első olyan uszodafelújítás az országban, amelyet vízilabda látványsportra fordítható társasági adó tesz lehetővé - emelte ki a városvezető.       

Az összesen 650 millió forintos fejlesztéshez 200 millió forint önrésszel járult hozzá a város, a TAO-ból 450 millió forint érkezett. A polgármester elmondta: a 30-as években épült klasszikus kis strand a felújítás után vízilabda-mérkőzések megtartására is alkalmas lesz, az új belvárosi uszoda fontos szerepet játszik majd a környékbeli iskolákat kiszolgálásában: alkalmassá válik úszásoktatásra, edzések, testnevelés órák megtartására, de lehetőséget ad a mindennapos sportra és a vízilabda-utánpótlás nevelésére is, a ponyvafedésnek köszönhetően pedig folyamatosan, a téli időszakban is működik.     

A felújítási munkákat a zalaegerszegi ZÁÉV Építőipari Zrt. végzi, az átépítés során megújul az uszodatechnika, a gépészet és az elektronika, és műfüves borítást kap a strandhoz tartozó lábteniszpálya. "Az üzemeltetésében fontos szempont az energiatakarékosság, az épületek fűtéséhez például felhasználják a strand meleg vizének hőjét" - fűzte hozzá Földi László.    

A városvezető hozzátette: a ceglédi belső strand felújítása egy többéves, másfél milliárd forintos fejlesztési projekt része, s szintén TAO-felajánlásokból még ősszel elkezdődhet a műfüves futballpálya építése a CVSE Malomtó széli sporttelepén.     

Az átépítési munkák május elején kezdődnek, és várhatóan november végén fejeződnek be.

Videók