Vívó-vb: a magyar férfi kardozók is főtáblásak

A női kardozók után a férfi kardozók selejtezőit is sikerrel vették a magyar versenyzők, így a fegyvernem pénteki főtábláján mind a négyen érdekeltek lesznek a kazanyi vívó-világbajnokságon.


A keddi nyitónapon a férfiaknál csak Decsi Tamásnak és Szatmári Andrásnak kellett pástra lépnie, miután Szilágyi Áron és Gémesi Csanád világranglistás helyezésének köszönhetően már biztosan főtáblás.

A viadal honlapja szerint Decsi a selejtező csoportmérkőzésein jól vívott, hat riválisa közül csak egytől kapott ki, s ez rögtön főtáblára kerülést jelentett számára a 115 fős mezőnyben. A tavalyi budapesti vb-n negyeddöntős Szatmári három győzelmet aratott, s háromszor veszített, így neki még egy mérkőzést vívnia kellett a 64 közé jutásért. A 21 éves sportoló a brit Alexander Crutchett ellen aztán magabiztosan, 15-9-re nyert, és továbbjutott.

A legjobb 64 között Szilágyi az osztrák Mathias Williauval, Gémesi a dél-koreai Oh Eun Szokkal, Decsi a belga Seppe van Holsbekével, Szatmári pedig az orosz csapattal világbajnoki címvédő Alekszej Jakimenkóval találkozik.

A vb első versenynapján korábban a női kardozók kvalifikációs küzdelmeire került sor, s mind a négy magyar, Márton Anna, Várhelyi Anna, Várhelyi Kata és Garam Nóra is feljutott a 64-es főtáblára.

A viadalon szerdán a férfi és a női tőrözők selejtezőire kerül sor.

Videók