Vívás: bronzért mérkőzhetnek női párbajtőrözőink

A második orosz-magyar összecsapás is hazai sikerrel zárult szerdán: a férfi párbajtőrözők után a női csapat is kikapott, mégpedig az elődöntőben, így utolsó pástra lépése alkalmával a bronzéremért küzdhet az olaszokkal a kazanyi vívó-világbajnokságon.


Végig kiegyenlített volt a mérkőzés, az elején inkább a magyarok vezettek, majd az ötödik pártól már az oroszok. Egészen az összecsapás végéig kevés találat esett, mindkét csapat óvatos volt. Akadt olyan asszó is, amely passzivitás miatt rövid ideig tartott, például a hetedik, amelyben Tóth Hajnalka és Vijoleta Kolobjova egyetlen tust sem adott. 

A nyolcadik párban Révész Julianna 5-4-re verte Tatyjana Gudkovát, ezzel kettőre csökkentette a hátrányt, Szász Emese azonban ezt már nem tudta ledolgozni Ljubov Sutovával szemben. 18-20-as állásnál ment fel a pástra, majd mindjárt 19-20 lett, de aztán eredményesen zárult egy-két orosz akció, a vége pedig "futóversennyé" alakult. Szász 23-27 után folyamatosan próbálta letámadni Sutovát, aki azonban védekezve többször is egylámpást tust adott, s végül 31-24-re hozta a hazaiaknak a mérkőzést.

A vereséggel egyben eldőlt, hogy aranyérem nélkül zárja a vb-t a magyar küldöttség. Erre az elmúlt másfél évtizedben csak négyszer - 2003-ban, Havannában, 2005-ben, Lipcsében, 2009-ben, Antalyában és 2010-ben, Párizsban - akadt példa.

VÍVÁS
Világbajnokság, Kazany, női párbajtőr, csapatverseny, elődöntő
Oroszország-Magyarország 31-24
Észtország-Olaszország 42-32

Videók