Videókonferencián egyeztetnek a Paralimpiáról

Az a kérdés is előkerül majd, hogy egyáltalán lesz-e mód a játékok megrendezésére.


A Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) jövő szerdán, március 18-án videókonferenciát tart tagszervezetei részvételével a koronavírus járvány kapcsán kialakult helyzetről és a tokiói paralimpiai előkészületeket, felkészülést érintő kérdésekről.

Az IPC a koronavírus járvány kezdete óta folyamatosan tájékoztatást ad a tagszervezeteinek, most pedig arról kíván egyeztetni, hogy az egyes országok paralimpiai felkészülését hogyan befolyásolja a kialakult helyzet.

Alig néhány hónappal vagyunk a paralimpiai kvalifikációs időszak vége előtt; az elmúlt hetek során és május végéig számos fontos parasport versenyt töröltek vagy elhalasztottak világszerte, amelyek a paralimpiai klasszifikációkra és kvalifikációkra is kihatással vannak.

Az IPC a nemzetközi sportszövetségek és saját tagszervezetei bevonásával törekszik arra, hogy kidolgozza, megtalálja az optimális megoldást és a felkészülést érintő változtatásokat végrehajtsa az augusztus 25-én kezdődő Nyári Paralimpiai Játékokon résztvevő sportolók, paralimpiai csapatok számára.

Nyilvánvalóan elkerülhetetlen, hogy a videókonferencián az a kérdés is előkerüljön, hogy egyáltalán lesz-e mód a paralimpiai játékok megrendezésére.

A videókonferencián természetesen részt vesznek a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) vezetői.

A Magyar Paralimpiai Csapatnak jelenleg 11 visszaigazolt kvótája van és mintegy 45-50 sportoló részvételével számolunk. Az MPB számára a legfontosabb szempont a magyar sportolók, edzők, delegációtagok egészségének védelme.

Forrás: hparalimpia.hu

Borítókép: Alessandro Di Ciommo/NurPhoto via Getty Images

Videók