Vereséget szenvedett a férfi curling-válogatott

A magyarok most két-két győzelemmel és vereséggel harmadikak saját csoportjukban, holtversenyben Spanyolországgal és Walesszel.


A magyar férfi csapat 8-5-ös vereséget szenvedett Spanyolország együttesétől a svédországi Helsingborgban zajló curling Európa-bajnokság keddi játéknapján.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a B divíziós, azaz második vonalbeli összecsapáson a spanyolok a negyedik szakaszban már 5-2-es előnyben voltak, és bár a magyarok 6-5-re felzárkóztak, a záró szakaszt és ezzel a meccset a spanyolok nyerték meg.

A férfiaknál két nyolcas csoportban zajlanak a B divíziós küzdelmek, az elsők rögtön a négy közé jutnak, míg a másodikok és harmadikok keresztbe játszanak az elődöntőbe kerülésért, majd a finalisták lépnek az A divízióba. A magyarok most két-két győzelemmel és vereséggel harmadikak saját csoportjukban, holtversenyben Spanyolországgal és Walesszel.

A nőknél a tízcsapatos másodosztályból az első négy játszhat az elődöntőben, amelynek győztesei feljutnak az élvonalba. A magyarok öt fordulót követően három győzelemmel és két vereséggel - az angolokkal és a spanyolokkal holtversenyben - ötödikek, kedden délután pedig az olaszokkal együtt élen álló törökökkel játszanak.

Eredmény, Európa-bajnokság, Helsingborg - B divízió:
férfiak:
Spanyolország-Magyarország 8-5

később:

nők:
Magyarország-Törökország 14.00
férfiak:
Magyarország-Finnország 19.00 

Borítókép: curling.hu

Videók