Vadnai Jonatán összetettben 4 helyet javított Japánban

Csütörtök óta napi két futamban küzd a mezőny


Vadnai Benjamin a 16., testvére, Jonatán pedig a 30. helyen áll a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs vitorlázó Laser-világbajnokságon, melyen előbbi így jelenleg a második az ötkarikás kvótát még nem szerzett nemzetek rangsorában.

A vb a hajóosztály második kvalifikációs viadala. A tavalyi világbajnokságon 14 ország szerzett indulási jogot a tokiói játékokra, a mostani, szakaiminatói versenyen pedig további öt nemzet jut kvótához.
A viadal csütörtöki rajtja óta naponta két futamot teljesít a 156 fős mezőny, melyet az első hat részverseny után arany, ezüst és bronz csoportba soroltak. A magyar testvérpár a legjobb 52 versenyzőt felvonultató arany csoportba jutott. A vasárnapi első döntős napot követően Benjamin a 21., Jonatán pedig a 34. helyet foglalta el. Hétfőn - a magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint - előbbi 19. és 14. helyen ért célba, amivel összességében öt helyet ugrott előre, és az olimpiai kvalifikáció szempontjából nagyon kedvező helyzetből várhatja a keddi zárófutamokat. Az őt megelőző 15 versenyző közül csak a 15. svéd Jesper Stalheim szerezhet kvótát, mögötte pedig a nem kvótások között hatodik, a kvótáról jelenleg éppen lemaradó spanyol Joel Rodriguez a 28., és 37 helyezési ponttal marad el tőle - a viadal honlapjának eredményközlése szerint.

 

Vadnai Jonatán 17. és 35. volt a hétfői versenyeken, összetettben viszont négy helyet javított. 

Videók