Újra profi táncosok a parketten Szombathelyen

Június elsején rendezik meg Szombathelyen az 54. Savaria Nemzetközi Táncversenyt


Június elsején rendezik meg Szombathelyen az 54. Savaria Nemzetközi táncversenyt, amelyre eddig 23 ország 53 párosa nevezett.
 
Fotó:savariadancefestival.com
   
Mivel a határidő még nem járt le, akár meg is duplázódhat a mezőny - közölték csütörtökön a vasi megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatójukon a szervezők.
   
Fotó: youtube.com
Zsámboki Marcell, a Magyar Táncsport Szövetség elnöke
 
Zsámboki Marcell, a Magyar Táncsport Szövetség elnöke kiemelte, nemcsak nagy múlttal rendelkezik, de a világ legjelentősebb versenyei közé tartozik a Savaria, amely idén a World Open latin világkupa és WDSF szenior tíztánc világbajnokság egy-egy versenyét is magában foglalja, valamint ifjúsági és junior korcsoportban is összemérhetik tudásukat a versenyzők.
 
Fotó: szombathely.hu
Parais István, az AGORA Savaria Kulturális Központ igazgatója
 
Parais István, az AGORA Savaria Kulturális Központ igazgatója elmondta: a verseny megszervezésében és lebonyolításában ebben az évben a szombathelyi Lorigó Táncsport Egyesület is közreműködik, nyújt szakmai segítséget.
Hozzáfűzte, hogy a versenyre 16 országból 21 pontozó érkezik, elődöntőt, középdöntőt és döntőt is tartanak.
   
Szólt arról is, hogy a verseny névadó szponzora a tavalyihoz hasonlóan ismét Vas megye legnagyobb munkáltatója, a SCHAFFLER Savaria Kft, hivatalos díjszállító partnere pedig a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt.
 
Fotó:savariadancefestival.com
 
Fotó:savariadancefestival.com
 
Fotó: youtube.com
Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere
   
Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere kiemelte: a város ismertségéhez, jó híréhez évtizedek óta hozzátartozik a nemzetközi táncverseny, amelynek már 54. alkalommal ad otthont.
 
 
 
A tánc mindig népszerű volt és marad, a profik is így kezdhették

Videók