Újra együtt a Vueltán a Nagy Hármas

Az immáron háromszoros Tour-győztes Chris Froome ismét megpróbálkozik a Tour-Vuelta duplával.


Sűrű nyara van Chris Frome-nak, a világ legjobb országúti kerékpárosának. Miután júliusban a többieknek esélyt sem adva szenzációs versenyzéssel megszerezte pályafutása harmadik sárga trikóját a Touron, augusztus elején mind a mezőnyversenyen, mind az egyéni időfutamban rajthoz állt az olimpián, utóbbiban egy bronzéremmel gazdagítva nem szerény trófeagyűjteményét. Ám a britnek nem volt elég ennyi a megpróbáltatásokból. A 31 éves Froome hétfőn bejelentette, hogy rajthoz áll az év harmadik háromhetesén, a Vuelta a Espanán is!

Amennyiben Froome a Tour után a Vueltát is behúzná, illusztris társaságba kerülhetne, ugyanis a Sky versenyzője mindössze a harmadik kerékpáros lenne, aki egyazon esztendőben a francia után a spanyol körversenyt is megnyerné. Ez a bravúr korábban csak két franciának, Jacques Anquetilnek (1963) és Bernard Hinaultnak (1978) sikerült.

A Sky Froome indulásának bejelentésével párhuzamosan kijelölte a teljes Vuelta-sorát. Íme: Ian Boswell, Michal Golas, Peter Kennaugh, Christian Knees, Michal Kwiatkowski, Mikel Landa, Salvatore Puccio és Leopold König. Ám Froome-nak nem lesz könnyű dolga, ezúttal a Tourhoz képest egy erősebb Alberto Contador és egy visszavágástól fűtött Nairo Quintana is ott lesz a szombati rajton. A Nagy Hármas tehát ismét összeáll, és augusztus 20-szeptember 11. között szorosabb csata várható hármójuk között, ezúttal a piros trikóért!

Videók