Újabb legendás asztaliteniszezőt veszít el Magyarország

A hétszeres Európa-bajnok asztaliteniszező, Tóth Krisztina áprilistól a Bajor Asztalitenisz-szövetségben vállal munkát, és az élsportot legfeljebb alacsonyabb szinten folytatja.


'"Németországban is egyre lanyhul az érdeklődés a női asztalitenisz iránt, a gazdasági háttér is bizonytalanabb, ilyen körülmények között nehéz másik csapatot találni - mesélte a tizenhárom éve Németországba szerződő Tóth Krisztina a Nemzeti Sportnak. - Így aztán gondoltam egy merészet, és néhány hete megpályáztam egy állást a Bajor Asztalitenisz-szövetségnél, s most kaptam meg az értesítést, hogy engem választottak."

Tóth Krisztina az április elejétől érvényes hivatalos titulusa szerint szakmai referens lesz, a bajorországi asztalitenisz-élsportért lesz felelős, tartja a kapcsolatot az olimpiai bizottsággal.

A 39. évében járó klasszist - akinek klubja, a Bundesliga-bajnok FSV Kroppach pénzügyi okokból az idény végén szélnek ereszti női asztaliteniszezőit - itthonról nem keresték, ez is befolyásolta bajorországi pályázatában. Új megbízatása a sportpályafutására is hatással lesz.

"Az élsport ilyen szinten mostantól már biztosan nem fér bele az életembe - mondta a játékos a Nemzeti Sportnak. - Téglás Péter szövetségi kapitánnyal már megbeszéltem, hogy a májusi, párizsi világbajnokságot még vállalom, ám válogatott szinten ennél tovább már nem terveznék. Klubszinten, ha találok egy alacsonyabb osztályú csapatot, ahol elég lehet, ha gyakorlatilag csak alkalmanként játszom, és a meccsekre elmegyek, talán elvállalom, de a Bundesligában számomra az idény végén befejeződik az asztalitenisz."

A világbajnokságot május 13. és 20. között rendezik meg Párizsban.

Tóth korábi párospartnere, Bátorfi Csilla Olaszországban edzősködik.

Videók