Továbbra is versenyben az érmekért a magyar sportolók

Újabb nagyszerű napot zártak az Európa Játékokon.


Jól kezdtek pénteken a magyar kötöttfogású birkózók a minszki Európa Játékokon: a 60 kilós Torba Erik bejutott a másnapi döntőbe, a 77 kilós Lőrincz Tamás pedig a bronzéremért léphet majd szőnyegre a szombati versenynapon.
 
Torba első mérkőzésén technikai tussal verte a svéd Ardit Fazljiját, majd a negyeddöntőben a román Razvan Arnaut ellen nyert 5-1-re. Este, a legjobb négy között a georgiai Dato Chkhartishvili volt a riválisa, akit nagy küzdelemben, 6-5-re vert.
 
Az utóbbi két világbajnokság ezüstérmese, a háromszoros Eb-győztes Lőrincz Tamás a nyolcaddöntőben 10-2-re diadalmaskodott a francia Gil Nugues felett, majd a folytatásban a hazai nézők által támogatott fehérorosz Pavel Ljah volt az ellenfele, s 3-1-re nyert. A négy között az örmény Karapet Csaljanlesz következett, aki ezúttal megoldhatatlan feladat elé állította (1-4), így szombaton a bronzért birkózhat.
 
A nap harmadik magyarja, Krasznai Máté (67 kg) első meccsén kikapott az ukrán Olekszi Kalinicsenkótól, s mivel legyőzője később nem jutott be a döntőbe, kiesett.
 
A magyar női asztalitenisz-válogatott közel volt a bravúrhoz, de végül óriási csatában 3-2-re kikapott az Eb-címvédő románoktól a csapatverseny elődöntőjében, így szombaton a bronzéremért játszhat a lengyelekkel. Az aranyért járó tokiói olimpiai kvótáról azonban már biztosan lemarad.
 
A pályakerékpáros Szalontay Sándor a nyolcaddöntőig jutott sprintben, miután a selejtezőt és az első kört a vigaszágról sikerrel vette. A 16 között a csapatban világ- és Európa-bajnok holland Jeffrey Hoogland várt rá, kikapott tőle, majd a vigaszágon a lengyel Rafal Jan Sarneckivel szemben is alulmaradt. Filutás Viktor a 11. helyen zárt a férfi pontversenyben.
 
Forrás: MTI, Fotó: MTI (archív)

Videók