Tour de France: elképesztő befutó volt - videó

A Mur de Bretagne rettegett emelkedője.


Dan Martin nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny hatodik szakaszát csütörtökön, míg a belga Greg van Avermaet megőrizte első helyét összetettben. A Brestből indult 181 kilométeres etap végét a Mur de Bretagne emelkedője zárta, az Emirates ír kerekese 1,2 kilométerrel a cél előtt indított támadást, ami végül szakaszgyőzelmet ért a számára. Martin 2015-ben ugyanezen az etapon második lett, és 2013 után másodszor nyert szakaszt a Touron.

 
A csütörtöki szakaszon másodikként a francia Pierre Latour, harmadikként a spanyol Alejandro Valverde ért be.
 
A végső sikerre esélyesek nagy része közel azonos lemaradással tekert be, így a sárga trikó maradt Van Avermaetnél, míg az összetett második helyére a brit Geraint Thomas jött vissza. A Giro d'Italián második holland Tom Dumoulin viszont öt kilométerrel a cél előtt defektet kapott, s 53 másodperc hátránnyal ért célba. Leszakadt a hazai közönség előtt versenyző Romain Bardet is, ő 31 másodpercet kapott Martintól.

6. szakasz, Brest-Mur de Bretagne, 181 km:
1. Dan Martin (ír, UAE Team Emirates) 4:13:43 óra
2. Pierre Latour (francia, AG2R) 1 másodperc hátrány
3. Alejandro Valverde (spanyol, Movistar) 3 mp h.
 
Az összetett élcsoportja:
1. Greg van Avermaet (belga, BMC) 22:35:46 óra
2. Geraint Thomas (brit, Sky) 3 mp h.
3. Tejay van Garderen (amerikai, BMC) 5 mp h.
 
A versenyzőkre pénteken a Fougeres és Chartres közötti 231 kilométer vár. A 105. Tour de France-on a július 29-i, párizsi befutóig 3351 kilométert teljesít a mezőny.

Videók