Torna-vb: Berki és Hídvégi már lepróbálta a döntőt

A csütörtöki edzések alkalmával lepróbálta a lólengés szombati döntőjét a címvédő Berki Krisztián és a fináléba nyolcadikként bejutott Hídvégi Vid a tokiói olimpiai kvalifikációs torna-világbajnokságon.


A magyar szövetség (MATSZ) tájékoztatása szerint Hídvégit hatodikként, Berkit hetedikként szólítják a szerhez, a két tornász ennek megfelelően, időrendi sorrendben mutatta be gyakorlatát a csütörtöki tréningen.

Magyar Zoltán, a MATSZ elnöke bízik benne, hogy Berki aranyérmet szerez és Hídvégi is előkelő pozícióban zár majd.

- Remélem, hogy mindketten megcsinálják hibátlanul a gyakorlatukat - fogalmazott Magyar. - Ha ez sikerül, úgy gondolom, Berki mindent visz, vagyis meglesz az olimpiai kvalifikáció és a címvédés is. Ahogy elnéztem, Hídvégi a negyedik-hatodik legjobb gyakorlatot tudja, és úgy gondolom, akár több hellyel is előrébb léphet. Nagyon örülök, hogy Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is a helyszínen drukkol Berkiéknek.

Hídvégi nagyon elégedetten nyilatkozott a csütörtöki edzés után:

- Alig várom már a finálét. Úgy érzem, életem legjobb gyakorlatát produkáltam az edzésen, az egész jó volt, a leugrás is hibátlan. Így szeretnék teljesíteni szombaton is. Nagy nevekkel versenyzem a döntőben, de úgy érzem, van mit keresnem a legjobb nyolc között, mert ez a gyakorlat megállja a helyét a fináléban. A célom, hogy hibátlanul teljesítsek, hogy ez mire lesz elég, azt majd a bírók eldöntik.

A lólengés döntője magyar idő szerint szombaton reggel 7:45 órakor kezdődik.

Videók