TOP5: Megszólalt az elüldözött magyar síbajnok édesapja - Exkluzív interjú

Bemutatjuk a Sport365 e heti TOP 5 témáját. Nr3.


Biztos, hogy van benne tüske, de mégis nagyon higgadtan, a sportra koncentrálva válaszolt kérdéseinkre a sporttörténelmet író Szőllős Noa édesapja.

2 érem a Téli Ifjúsági Olimpiai Játékok síversenyéről.
Aki szerezte: Szőllős Noa.
Gyönyörű eredmény.

Nekünk magyaroknak azonban az öröm mellett mégis fájó is ezt a sporttörténelmi éremkollekciót látni.

A néhány éve még magyar színekben síelő tehetséges versenyző, Noa ugyanis nem szülőhazájának, hanem Izraelnek szerezte ezeket az eredményeket.

Hogy hogyan és miért vált lehetetlenné a Szőllős család 3 rendkívűl sikeres alpesi síző gyermekének sportkarrierje, azt korábbi cikkünkben már részleteztük, melyet ebben az írásban is megtalálhat alul.

Az izraeli válogatott szövetségi kapitánya, Szőllős Péter exkluzív interjút adott a sport365.hu-nak.

Az edző és édesapa még fel sem fogta, hogy milyen különleges eredményt ért el legkisebb gyermeke. Bevallása szerint, ha néhány éve valaki azt mondja, hogy lánya 2 érmet szerez az ífjúsági olimpián, akkor talán el sem hiszi. Mára azonban valósággá vált az álom, sőt még annál is több, amit elért a 16 éves versenyzője.

A szövetségi kapitánytól megtudtuk, hogy hogyan lehet három gyerekből három sikeres versenyzőt faragni egy olyan országban, ahol a professzionális felkészülésre csak nagyon szűkösek a lehetőségek. De nem csak emiatt kihagyhatatlan a videó. Azt is bemutatjuk, hogy Noa hogyan síelt 2 évesen két bátyjával Barnabással és Benjáminnal.

Kiugró eredmény a sísportban, ami lehetett volna akár magyar eredmény is.

A Sport365 stábja exkluzív telefonos interjút készített a magyar származású, ám izraeli színekben síelő Szőllős Noa édesapjával, Szőllős Péter szövetségi kapitánnyal.


Az eufória még tart, az élményeket még fel kell dolgozni, miközben az Ífjúsági Olimpia még zajlik és Noa számára is lesz még versenyszám.

A következő videóban meg kellett kérdeznünk azt is, amit legszívesebben kihagytunk volna, de a tények alapján megkerülhetetlen a téma:

Milyen érzés, hogy Noa ezeket az érmeket nem Magyarországnak szerezte?

A választ megtudhatja az interjú második részéből.

Sporttörténelmi sikert ért el Szőllős Noa. A baj csak az, hogy nem magyar színekben.

A Sport365 stábja exkluzív telefonos interjút készített a magyar származású, ám izraeli színekben síelő Szőllős Noa édesapjával, Szőllős Péter szövetségi kapitánnyal.

 

Videók