Top 10: az év legnagyobb nyilatkozatai

A sportvilág a 2013-as évben is adott számunkra anyagot a nyilatkozatokban. Volt aki odaszúrt az ellenfélnek, volt aki komolyat mondott, mi a legnagyobbak közül válogattunk ki nektek tízet.


 

Listánkon a legfrissebbel kezdenénk, Cristiano Ronaldo ügynökével. Az elmúlt napokban ment a kampányolás ezerrel a portugál második Aranylabda-díjához, amelyben a menedzser csak annyit jegyzett meg ügyfele mellett: "ha CR szerepelne a Barcelonában egy idényben 120 gólt lőhetne." 
Igaz, hetekkel korábban, de a Barcelona sportigazgatója is megszólalt a témában, hogy ki a jobb. Véleménye szerint Tello is jobb játékos a portugál zseninél.

Továbbra is maradunk az Aranylabda témánál, csak teljesen más irányban. Zlatan Ibrahimovicsról tudtuk, hogy hatalmas egoista alak, de rendesen odaszúrt a két gigász játékosának. "Nekem nem kell Aranylabda, hogy bebizonyítsam: én vagyok a legjobb!" Mi sem vitatjuk, Párizsban új fénykorát éli a svédek klasszisa, akit pont Cristiano Ronaldo fosztott meg attól, hogy hazáját képviselhesse az idei labdarúgó-vb-n. 

Magyarországon a legnagyobb nyilatkozatokat a Paks labdarúgócsapatának vezetőedzője, Horváth Ferenc adta, aki többször is megnevettette a nézőket, szurkolókat.
"Hogy miért küldött a kispadról a lelátóra a bíró? Az történt, hogy adtak egy olyan tizenegyest, ami szerintem nem volt jogos, én pedig csak megkérdeztem, hogy mi volt ez. Semmi csúnyát nem mondtam, de sajnos a ketrecből nem szabad kimenni, ez úgy látszik olyan, mint egy állatkert. Azt a játékfelfogást, amiben fociztunk, természetesen nem én találtam ki, nálam sokkal okosabb edzők, például a Juventus és a régi Barcelona játszott hasonló játékot. Természetesen nem szeretném a csapatomat összehasonlítani ezekkel a klubokkal, csak magát a rendszer hasonlóságát szerettem volna érzékeltetni, ami szerintem jól működött, még ha volt helyzete az ellenfélnek." - nyilatkozta a Debrecen elleni bajnoki mérkőzést követően.

Szintén a korábbi Fradi-kedvenc egyik megszólalása következik, de még Kecskemét edzőként. Az Eger elleni mérkőzésen rövid értékelésében egy reklám szövegét használta fel: "Olyan volt, mint a Chokito. Ronda és finom"

Térjünk vissza az MB1-ből a Sampion Ligába, vagyis a BL-be. A PSG klubmenedzsere, Leonardo egy bizarr kijelentést tett a Barcelona elleni párharc után: "Ezt a Barcelonát 6-0-ra vertük volna, főleg ha Messi nálunk játszik." Az ő szempontjukból, sajnos az argentin zseni még mindig a katalánoknál focizik, így a párizsiak búcsúztak a negyeddöntőben.

Vissza a magyar élvonalba és Pápára! A Lombard edzője Zsivóczky Gyula nem beszélt mellé, ami a szívén volt az a száján. "A Debrecen ellen a pályán minden pápainak meg kell dögölnie!" Minden esetre durva kijelentés volt, nem sokon múlt, hogy a Pápa az idei szezont nem az NB II-ben kezdene. 

A nagy öregek is csak egymást tudják mostanában savazni. Így tett Diego Maradona is, aki a következőképpen jellemezte a sportág másik legnagyobb alakját, Pelét: "Ő csak egy öregember aki össze-vissza beszél!"  Azért így beszélni egy legendáról? Az biztos, hogy nem csak a Fekete Gyöngyszemet sértette meg az isteni Diego.

Ismét a foci, ezen belül is az olasz bundabotrány, amelyben a hírek szerint megvádolták a Milan egykori sztárját, Gennaro Gattusót is. A korábbi harcos középpályás csak egyszerűen felelt a történtekre: "Ha bűnösnek találnak engem ezekben a vádakban, én a nyílt utcán fogom megölni magamat." Kíváncsiak leszünk a továbbiakra.

Azonban év legnagyobb nyilatkozat utáni botrányát az angol válogatott labdarúgó, Jack Wilshere nyújtotta, aki bele is rúgott egy hatalmasat az Anglián kívüli sportolókba Adnan Januzaj honosításának hírére: "Angliáért csak úgy tudsz küzdeni, ha itt születtél. Aki nem ide született, az ne is játsszon az angol nemzeti színekben." Persze az Arsenal sztárja ezek után magyarázkodhatott, hiszen több neves sportoló is élő példát mutatott neki, olyanokat, mint a Tour de France-győztes Chris Froome, vagy az olimpiai bajnok hosszútáv-futó, Mo Farrah.

Az új év minden bizonnyal hoz számunkra nagy beszólásokat, ugyanis hamarosan jön a téli olimpia, majd nyáron következik a nagy izgalmakat hozó foci-vb. Emellett az is biztos, hogy idén se fogják békén hagyni egymást a Barcelona és a Real Madrid vezetői, amelynek köszönhetően egy év múlva ismét lesz egy kis munkánk, miután kinyitják a szájukat az újságírók felé.

Videók