Tiger woods a US Mastersen ismét pályára lépne

A 15-szörös Major-győztes sztár ötödik gerincműtétje után lábadozik.


Tiger Woods bízik benne, hogy decemberi hátműtétje után legkésőbb a golfozók idei első Major tornáján, az áprilisi US Mastersen ismét pályára léphet.

A 15-szörös Major-győztes sztár december 23-án esett át ötödik gerincműtétjén, s azóta lábadozik. Woods vasárnap, a Los Angeles-i Genesis Openen - melynek ő a házigazdája - árulta el, hogy folyamatosan végzi a rehabilitációs edzéseket. Ehhez hozzátette, hogy még vár rá egy MRI-vizsgálat, s reményei szerint azt követően kezdheti meg a komolyabb tréningeket.

"Jól érzem magam, bár egy kicsit merev vagyok" - jegyezte meg a 45 éves golfozó, aki nem tudja, mikor versenyezhet újra, arra kérdésre pedig, hogy az április 8-án rajtoló augustai viadalon ott lesz-e, annyit felelt: - "Istenem, nagyon remélem."

A golf legnépszerűbb játkosa hosszú éveken át küzdött krónikus hátfájdalmakkal és évekig kérdéses volt, hogy játszhat-e majd újra.

A negyedik beavatkozását követően viszont 2018-ban sikeresen vissza tudott térni, 2019-ben pedig - karrierje során ötödik alkalommal - megnyerte a Masterst.

A tavalyi évben azonban megint erősödtek a fájdalmai, a viadalokon gyengén szerepelt, s karácsony előtt újra kés alá feküdt. 

Borítókép: Patrick Smith/Getty Images

Videók