"Tényleg nagyon ki-ki mérkőzés lesz valószínűleg az összes meccsünk ezen a világversenyen"

Palancsa Dorottya szerint mind mentálisan, mind fizikálisan jobban kell teljesíteniük.


Palancsa Dorottya szerint mind mentálisan, mint technikailag jobban kell majd teljesíteniük az olimpiai pótkvalifikáción, mint a májusi curling-világbajnokságon.

Palancsa Dorottya és Kiss Zsolt párosa képviselheti Magyarországot a decemberi tornán Hollandiában. Ezen a viadalon 14 nemzet vegyes párosa között dől majd el, hogy melyik kettő jut ki a februári téli olimpiára.
"Tényleg nagyon ki-ki mérkőzés lesz valószínűleg az összes meccsünk ezen a világversenyen, és ugyanez a koncentráció és fókusz kell végig majd ahhoz, hogy sikerüljön a kvótaszerzés" - mondta Palancsa az M4 Sport Sporthíradójában kedden, utalva a hétfőn befejeződött kvalifikációs versenyre, ahol a Szekeres Ildikó, Nagy György kettőst győzték le.

Hozzátette, meglepetésnek számít, hogy az orosz páros sem szerzett még indulási jogot, szerinte azonban az ausztrálok és a németek is esélyesnek számítanak az ellenfelek közül.

A kétszeres világbajnok magyar páros a májusi világbajnokságon nem tudta megszerezni a kvótát, azóta viszont hat világkupa-versenyről négy éremmel tért haza, ami Palancsa Dorottya szerint ebben az erős mezőnyben kiemelkedő teljesítménynek számít.

Az utolsó kvalifikációs tornát december 5-18-án rendezik Leeuwarden-ben.

Borítókép: Facebook.com/ Magyar Curling Szövetség 

Videók