Teljes a névsor a Hungarian Darts Trophy-ra

A PDC European Tour versenysorozat 2023. szeptember 22-24. között Budapestre érkezik. Lezárultak a selejtezők, így most már tudjuk, hogy kiket láthatunk a Hungarian Darts Trophy-n.


Immár harmadik alkalommal szerepel Budapest a PDC European Tour helyszínei között. Az idei, 13 versenyből álló versenysorozat utolsó előtti állomása lesz a magyar főváros – így ez az egyik utolsó lehetősége a játékosoknak, hogy bekerüljenek a European Tour legjobb 32-es mezőnyébe, és részt vehessenek a dortmundi Európa-bajnokságon.

A háromnapos budapesti versenyen összesen 48-an mérkőznek meg a sportág legjobbjaiból. Az MVM Dome-ban találkozhatunk a PDC Pro Tour TOP 16 játékosával: Dave Chisnall, Damon Heta, Luke Humphries, Dirk van Duijvenbode, Josh Rock, Rob Cross, Gerwyn Price, Jonny Clayton, Michael van Gerwen, Joe Cullen, Peter Wright, Michael Smith, Danny Noppert, Martin Schindler, Nathan Aspinall és Ryan Searle is hivatalos az eseményre.


A 180-as dobásnak nem csak a játékosok örülnek (kép forrása: Darts Event Kft., Vörös Nándor)

Augusztus végén lezárultak az utolsó selejtezők is a Hungarian Darts Trophy-ra, így teljes most már a névsor. A PDC Pro Tour-kártyásoknak kiírt selejtező versenyeken Ross Smith, Brendan Dolan, José de Sousa, Nathan Rafferty, Andrew Gilding, William O'Connor, Joe Murnan, Jermaine Wattimena, James Wade, Luke Woodhouse, Scott Williams, Ricardo Pietreczko, Stephen Bunting, Robert Owen, Gabriel Clemens, Gian van Veen, Daryl Gurney, Rowby-John Rodriguez, Scott Waites, Richard Veenstra, Vladimir Andersen, Madars Razma, Mike De Decker és Keane Barry kvalifikálta magát. A Pro Tour-kártya nélküli versenyzők közül Andy Boulton, Scott Mitchell, Anton Östlund és Sebastian Bialecki játszhat Budapesten.

Magyarországot négyen képviselik a házigazda jogán: az ország első számú játékosa, Kovács Patrik alanyi jogon szerzett indulást a világranglistán való szereplésével. Hozzá csatlakozik a Major Nándor, Jagicza Gábor és Vida Mihály, akik a hazai selejtőzökön harcolták ki az indulást. Mindannyian izgatottan várják, hogy nagy közönség és magyar szurkolók előtt dobhassak.

Magyar dartsosokért is szoríthatunk, balról jobbra: Major Nándor, Kovács Patrik, Vida Mihály, Jagicza Gábor (kép forrása: Darts Event Kft., Vörös Nándor)
Magyar dartsosokért is szoríthatunk, balról jobbra: Major Nándor, Kovács Patrik, Vida Mihály, Jagicza Gábor (kép forrása: Darts Event Kft., Vörös Nándor)

Megemelkedett a verseny összdíjazása, így a dartjátékosok között összesen 175.000 fontot, azaz több mint 78 millió forintot osztanak ki, a győztes pedig 30.000 fonttal, azaz több mint 13 millió forinttal lesz gazdagabb.

Aki látott már élőben nagyszabású dartsversenyt, lelkendezve mesél annak semmihez sem hasonlító légköréről. Sokan jelmezben buzdítják kedvencüket, barátokkal, családjukkal együtt érkeznek, és tűkön ülve várják, hogy felmutathassák a 180-as táblákat vagy közösen örülhessenek egy kilencnyilasnak. A tavalyi Hungarian Darts Trophy-n összesen 14 ezer néző élhette át személyesen ezt a hangulatot. Idén is fergeteges buli várható a szervezők szerint.


Michael Smith, 2023 dartsvilágbajnoka (kép forrása: Darts Event Kft.)

A Hungarian Darts Trophy-t a Darts Event Kft. hozza el a dartsszerető közönségnek. A Hungarian Darts Trophy főtámogatója a Tippmix és az MVM, kiemelt támogatója az MBH Bank és a MOL. További információ és jegyvásárlás: dartsevent.com


A versenyt mindig kíséri jelmezverseny is (kép forrása: Darts Event Kft., Vörös Nándor)


Videók