Taylor nyerte a klasszisok ütközetét

Van Gerwen, James Wade és Peter Wright is honfitársát tudta felülmúlni a PL tegnapi játéknapján.


 

A darts Premier League leedsi állomásán a sportág két legendás alakja, Phil Taylor és Raymond van Barneveld összecsapása jelentette az este csúcspontját. 3–3-ig mindketten hozták saját legjeiket, majd Taylor brékelte holland ellenfelét, ezt követően pedig 6–3-ra húzott el az angol. Barney erejéből már csak a szépítésre futotta, a 16-szoros vb-győztes 7–4-re diadalmaskodott.
 
 
„Jó meccset vívtunk egymással, egy remek helyszínen. Amikor 6–3-ra vezettem, örültem annak, hogy legrosszabb esetben is döntetlennel zárul a mérkőzés, hiszen Barney remekül dobta a kiszállókat.”- nyilatkozta Taylor.
 
A skót derbin Peter Wright ihletett formában játszott, az újra extravagáns külsőt öltő „Snakebite” több alkalommal 100 fölötti kiszállóval sokkolta Gary Andersont. Wright remek teljesítményének eredménye a 7–5-ös győzelem volt. 
 
 
A vb-címvédő van Gerwen nagy riválisát, Jelle Klaasent múlta felül 7–4-re, az angolok ütközetét James Wade húzta be, míg zárásként a Kim Huybrechts–Dave Chisnall találkozó utóbbi sikerét hozta.
 
Eredmények:
 
Gary Anderson-Peter Wright 5-7 
Adrian Lewis-James Wade 4-7
Phil Taylor-Raymond van Barneveld 7-4 
Michael van Gerwen-Jelle Klaasen 7-4 
Dave Chisnall-Kim Huybrechts 7-4
 
 
Bíró Ádám
 

Videók