Szudi Ádám és Bálint Bernadett sikere

A férfiaknál Szudi, a nőknél Bálint nyerte az asztaliteniszezők Top 16 bajnokságát.


Szudi Ádám és Bálint Bernadett nyerte az asztaliteniszezők Top 16 bajnokságát, amelyet a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött rendeztek meg a Marczibányi téri Ormai László Csarnokban.

Szudi a szerdai zárónapon előbb búcsúztatta Lung Dánielt, majd az elődöntőben válogatottbeli párostársával, Ecseki Nándorral vívott nagy csatát. A rivális 2-0-ra és 3-1-re is vezetett, Szudinak innen sikerült fordítania. Ecseki a nyolc között a címvédő Fazekas Pétert verte simán, négy szettben. A másik ágon a 18 éves András Csaba került a fináléba, aki előbb Juhász Patriknál, majd meglepetésre Majoros Bencénél is jobbnak bizonyult. A döntő aztán egyoldalú küzdelmet hozott, Szudi játszmát sem veszített.


(Kép: Facebook/Magyar Asztalitenisz Szövetség)

A nőknél a címvédő Nagyváradi Mercédesz - Fazekashoz hasonlóan - már a negyeddöntőben búcsúzott, miután hat szettben kikapott Fehér Orsolyától. A győztes a legjobb négy között a hozzá hasonlóan Németországban légióskodó Bálint Bernadett-tel találkozott, aki óriási, hétszettes csatában jobbnak bizonyult nála. Bálint aztán nem elégedett meg a döntőbe kerüléssel, ott is remekül játszott, és némi meglepetésre öt játszmában legyőzte a favoritnak tartott Madarász Dórát. A Lille-ben játszó válogatott játékos Ambrus Krisztinát, majd Peterman-Varga Tímeát búcsúztatta a fináléig vezető úton.


(Kép: Magyar Asztalitenisz Szövetség)

A negyeddöntőben szerepelt a Statisztika mindössze 13 éves tehetsége, Póta Georgina unokahúga, Molnár Kendra is, aki a kieséses szakasz első körében Bálinttól kapott ki úgy, hogy két szettet elvett a későbbi bajnoktól.

A korábban 12 résztvevős bajnokságot európai mintára idén kibővítették, és a mezőnyt mindkét nemnél 16 főre emelték. A kétnapos tornán a négy négyes csoportból az első kettő jutott tovább a szerdai kieséses szakaszba.

A viadal összedíjazása egymillió forint volt, a két győztes 250-250 ezer forinttal gazdagodott.

Eredmények:
férfiak:

elődöntő:
Szudi Ádám (Jászkun Volán SC Kft./SPG Walter Wels)-Ecseki Nándor (Ceglédi VSE/ TTC Ober-Erlenbach) 4-3 (-5, -9, 9, -12, 3, 6, 5)
András Csaba (BVSC-Zugló SE/TTC RS Fulda-Mabercell)-Majoros Bence (Nyírbátori ASE/TSV Bad Königshofen) 4-2 (7, 9, -7, 6, -3, 6)

döntő:
Szudi-András 4-0 (7, 8, 9, 3)

nők:

elődöntő:
Madarász Dóra (Lille) - Peterman-Varga Tímea (Erdért SE) 4-2 (-10, 10, -4, 10, 5, 4)
Bálint Bernadett (TuS Uentrop)-Fehér Orsolya (TSV Schwabhausen) 4-3 (-8, 8, 9, -6, 10, -8, 4)

döntő:
Bálint-Madarász 4-1 (7, -9, 11, 7, 9)

Kép: Magyar Asztalitenisz Szövetség

Videók