Szőcs Bertalan nevét viseli az MTK vívóterme

Szőcs Bertalan mesteredző nevét viseli csütörtöktől az MTK Lantos Mihály Sporttelepén található vívóterem.


Az ünnepélyes névadón megjelent Deutsch Tamás, az MTK elnöke, Szekeres Pál, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős helyettes államtitkára, Papcsák Ferenc, Zugló polgármestere, valamint Szőcs Bertalan több egykori tanítványa, edzőtársai.

Szőcs Bertalan meghatottan, könnyeivel küszködve mondott köszönetet, majd eddigi pályáját így összegezte:

"Azt hiszem, értettem a tehetségek felismeréséhez, igyekeztem mindig újat kitalálni, egy lépéssel a világ előtt."

Deutsch Tamás arról beszélt, hogy idén novemberben ünnepli megalakulásának 125. évfordulóját az MTK, melynek legeredményesebb szakosztálya a vívás. A jövőre 80 éves Szőcs Bertalan élete nagy részét ebben a teremben töltötte, versenyzői világversenyeken 113 érmet nyertek.

Szekeres Pál méltatta Szőcs Bertalan versenyzői és edzői pályafutását, majd kiemelte, hogy a mesteredző ma is aktív edző, sőt, az augusztusi budapesti világbajnokságon az aranyérmes férfi párbajtőrcsapat tagja volt tanítványa, Szényi Péter.

A tanítványok nevében Sákovicsné Dömölky Lídia olimpiai bajnok tőrvívó köszöntötte a mestert, akitől szerinte nemcsak a vívás fortélyait sajátították el, hanem értékesebb emberré váltak.

"Berci bácsi mindig a tanítványok mellett állt, sikerben, bajban" - mondta Sákovicsné Dömölky Lídia.

A beszédek után leleplezték a "Szőcs Bertalan vívóterem" táblát, illetve a létesítmény bejáratánál azt a márványtáblát, amelyen a szakosztály olimpia-, világ- és Európa-bajnokainak neve olvasható.

Videók