Szinkronúszó-szuperdöntő a Duna Arénában

Tizenkét ország versenyzői vesznek részt a péntektől vasárnapig tartó versenysorozatban.


"Mindössze három hete vezetem a szövetséget, és egyből a mély vízbe dobtak ennek az eseménynek a megrendezésével - mondta verseny csütörtöki sajtótájékoztatóján Szabó Árpád, a szinkronúszók elnöke. - Ugyanakkor nagy megtiszteltetés, hogy mi lehetünk a házigazdái az első ilyen rendezvénynek. Elsőnek lenni mindig nehéz feladat, igyekszünk megfelelni az elvárásoknak" - tette hozzá, jelezve: a következő egy év feladata, hogy nyugodt feltételeket biztosítsanak a versenyzőknek az olimpiai kvalifikációhoz és a korosztályos versenyekhez.
 
Natalja Taraszova, a magyar válogatott szövetségi kapitánya arról beszélt, hogy tanítványai az utóbbi időben sok versenyen vettek részt - köztük Amerikában és Kanadában is -, jó eredményeket értek el, ami a sportág fejlődését jelzi, ráadásul a válogatott hangulatára is jó hatással volt.
"A lányok gyakorlatilag készen állnak a júliusi dél-koreai világbajnokságra, addig főként már csak kondicionáló edzések vannak hátra" - nyilatkozott Taraszova.
 
Fotó: www.mszusz.hu
 
A szinkronúszó szuperdöntőben 12 ország azon versenyzői vesznek részt, akik a világkupa-sorozat nyolc állomásán a legjobban szerepeltek. A magyar versenyzők a páros- és a csapatversenyekben lesznek érdekeltek, hazai induló az egyéni és a mix duók küzdelmében nincs. Az eseményen pénteken 14.30 órától folyamatosan az egyéni, páros, vegyes páros és csapat-rövidprogramokra kerül sor, szombaton 14.30-tól ugyanígy a szabadprogramokat rendezik, míg vasárnap az akrobatikus kűr, a szabadkombinációs kűr, valamint 16 órától a gála alkotja a műsort. A belépés ingyenes.
 
Az esemény VIDEÓS előzetese:
 

 

Videók