Szilágyi Áron második lett Bostonban

Szilágyi ezüstérmén túl Decsi Tamás, illetve a nők versenyében Márton Anna nyolcaddöntős volt, ami mindkettejük számára értékes pontokat eredményezett az olimpiai kvalifikációs sorozatban.


A már ötkarikás indulónak számító olimpiai, világ- és Európa-bajnok Szilágyi - a magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint - a vietnámi Vu Thanh Ant 15-13-ra, Gémesi Csanádot 15-7-re, a francia Vincent Anstettet 15-13-ra, a dél-koreai Gu Bon Gilt 15-14-re, a német Benedikt Wagnert 15-11-re verte, majd a döntőben 15-12-re kikapott Aldo Montanótól a Harvard Egyetem sportcsarnokában rendezett másfélszeres szorzószámú versenyen.
 
 
Az olasz olimpiai és világbajnok állította meg korábban, a legjobb 16 között Decsi Tamást is, aki azonban ezzel az eredménnyel is közelebb került a riói részvételhez, továbbra is kijutó helyen áll a kvalifikációs rangsorban.
 
A negyedik főtáblás magyar, Szatmári András Gémesihez hasonlóan a legjobb 32 között fejezte be szereplését.
 
A nőknél két magyar vívott a 64-es táblán. A világbajnoki bronzérmes Márton két magabiztos győzelemmel jutott el a nyolcaddöntőig, ahol az orosz Gyina Galjakbarovától 15-13-ra kapott ki. A kilencedik hellyel, illetve az idei eddigi jó eredményeivel - a szövetségi tájékoztatás szerint - "gyakorlatilag megváltotta riói repülőjegyét". Várhelyi Kata az első fordulóban vereséget szenvedett.

Videók