Szerdán osztják ki a sportolók Oscar-díjait

A malajziai fővárosban szerdán osztják ki a sportolói Oscar-díjként számon tartott Laureus-díjakat.


Kuala Lumpur mint első ázsiai helyszín azt követően ad otthont a 15. ilyen eseménynek, hogy a Laureus Sportakadémia és a tavalyi házigazda, Rio de Janeiro között ez év elején megszűnt az együttműködés.

Az idén is az ismert kategóriákban hirdetnek végeredményt, vagyis - a sportakadémia csaknem félszáz tagjának döntése alapján - díjazzák az előző esztendő legjobb férfi és női sportolóját, csapatát, az év felfedezettjét, legnagyobb visszatérőjét, legjobb extrémsportolóját és elismerést kap a fogyatékkal élő versenyzők legjobbika is.

A mostani jelöltek között ott van a spanyolok világelső teniszezője, Rafael Nadal, az atlétika ünnepelt alakja, a futófenomén jamaikai Usain Bolt, a négyszeres Forma-1-es világbajnok német Sebastian Vettel, az NBA egyik sztárkosarasa, LeBron James és a Real Madrid legutóbb Aranylabdát kiérdemelt üdvöskéje, a portugál Cristiano Ronaldo.

A nőknél a rúdugró Jelena Iszinbajeva, a világelső amerikai teniszező, Serena Williams, a szlovének klasszis alpesi síelője, a 2013-ban összetett világkupagyőztes, s több szakágban is első Tina Maze lehet a befutó. Amellett akár Nadal, akár Iszinbajeva az év nagy visszatérője kategóriában is diadalmaskodhat.

Az elmúlt év legjobb csapata címre pályázik mások mellett a legutóbbi idényben minden fontos futballcímet begyűjtő Bayern München, aztán a brazil labdarúgó-válogatott, Új-Zéland rögbiválogatottja, továbbá Vettel és James csapata, vagyis az F-1 legjobbjaként a Red Bull istálló, illetve az NBA-bajnok Miami Heat.

 

Videók