Szakadó esőben nyerte a Giro újabb szakaszát Ackermann

A korábbi győztes Dumöolin visszalépett.


Pascal Ackermann nyerte szerdán a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny ötödik szakaszát, összetettben változatlanul a szlovén Primoz Roglic áll az élen.

 
A Frascati és Terracina közötti 140 kilométeres szakaszon a folyamatosan szakadó eső okozta a legnagyobb problémát a versenyzőknek, akik így is együtt értek a befutóhoz. A mezőnyhajrában sokáig úgy tűnt, a kolumbiai Fernando Gaviria lesz a leggyorsabb, azonban az utolsó métereken kivágott a szélárnyékából Ackermann, aki végül néhány centis előnnyel haladt át elsőként a célvonalon.
 
A német sprinter második diadalát aratta az idei Girón.
Fotó forrása: Justin Setterfield/Getty Images
 
A korábbi győztes Tom Dumoulin sérülése miatt szerdán feladta a körversenyt. Kedden nagyot bukott, emiatt vérző térddel több mint négyperces hátránnyal ért célba, azaz elszálltak győzelmi esélyei. A Sunweb holland bringása ennek ellenére szerdán elindult az ötödik szakaszon, de térdfájdalmai miatt végül nem fejezte be a 140 kilométeres etapot.
 
A keddi bukás nyomán Dumoulin mellett a 2013-as Tour de France-on kilencedik spanyol Daniel Navarro is feladta a versenyt, de ő már el sem indult szerdán, mivel több bordája és a kulcscsontja is eltört.
 
Eredmények:
5. szakasz, Frascati-Terracina, 140 km:
1. Pascal Ackermann (német, BORA-Hansgrohe) 3:27:05 óra
2. Fernando Gaviria (kolumbiai, UAE Emirates) azonos idővel
3. Arnaud Demare (francia, Groupama-FDJ) a.i.

Az összetett élcsoportja:
1. Primoz Roglic (szlovén, Jumbo-Visma) 19:46:25 óra
2. Simon Yates (brit, Mitchelton-Scott) 35 mp hátrány
3. Vincenzo Nibali (olasz, Bahrain-Merida) 39 mp h.
 
Csütörtökön a Cassino és San Giovanni Rotondo közötti 233 kilométert kell teljesítenie a mezőnynek, amely összesen 3578,8 kilométert tesz meg a június 2-i veronai befutóig.
 

Videók