Sokk: hihetetlen szexbotrány rázhatja meg a magyar sportot

Gusztustalan történetről írt a Blikk.


A Blikk cikkét változtatás nélkül közöljük.
 
Megrázó, borzalmas és felfoghatatlan. Talán még ezek a jelzők sem írják le egész pontosan azt az esetet, amelyek elkövetőiként két, közismert magyar sztársportolót neveztek meg egy rendőrségi feljelentésben.
 
A Blikk úgy értesült, a feljelentésben az szerepel, hogy az érintettek hosszú hónapokon keresztül folytattak szexuális kapcsolatot egy akkor mindössze 11 éves kislánnyal. A kiskorú áldozat jelenleg 13 esztendős.
 
Információink szerint a lány eleinte próbálta eltemetni magában a történteket, később aztán konkrétan megnevezte a zaklatóit: a történteket egy saját kézzel készített levélben írta le családja egyik ismerősének. Ezt a dokumentumot – amely a szexuális aktusokat, azok helyszíneit, körülményeit részletezi – információink szerint mellékelték a rendőrségi feljelentéshez.
 
Az ügyben nyomozás indult, úgy tudjuk, a rendőrség kiemelten kezeli az esetet. Lapunk kérdésére a hatóság megerősítette, a feljelentés megérkezett a rendőrségre, az abban foglaltakat az illetékes megyei kapitányság „szexuális erőszak bűntett gyanúja miatt indított nyomozásban vizsgálja”. A Blikk úgy tudja, az eset súlyosságára való tekintettel napokon belül további nyomozati cselekmények várhatók.
 
A hatályos törvények szerint, ha a vádak igaznak bizonyulnak, a tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak 5–15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Ebben az életkorban mindegy, hogy erőszakkal vagy az áldozat beleegyezésével létesítettek-e vele szexuális kapcsolatot, mivel a lány 11 éves korában mindenképpen a beleegyezési korhatár – vagyis az az életkor, amely felett az egyén szabad döntése alapján létesíthet szexuális kapcsolatot – alatt volt: ez Magyarországon 14 év. Az pedig, aki olyan személlyel létesít szexuális kapcsolatot, aki ezen életkor alatt van, mindenképpen bűncselekményt követ el.
 
Feldolgozhatatlan lehet a trauma
 
Szakember véleményét kérdeztük: túl tud-e lépni egy 12 évesnél fiatalabb lány a szexuális erőszakon.
 

– Száz százalékosan nem lehet feldolgozni a történteket. Az áldozatnak élete során valószínűleg visszatérő problémát okoznak majd az elszenvedett lelki sérülések. Sokaknak persze, segít a terápia, amelynek a hosszát lehetetlen megjósolni, hiszen akár hosszú évekig is tarthat – magyarázta Csehák Hajnalka pszichológus. 

A Nemzeti Sport értesülései szerint vízilabdázók lehettek az elkövetők. 

Videók