„Reméljük, hogy a tokiói olimpia fordulópontnak bizonyul”

Tokió kormányzója szerint reménykeltő lesz az olimpia.


A japán főváros kormányzója, Koike Juriko szerint a tokiói olimpia olyannyira reménykeltő lesz az emberiség számára, mint amilyen az 1920-as, antwerpeni játékok volt az első világháború és a spanyolnátha után.

"Úgy közeledünk az olimpiához, hogy az emberiség sok áldozatot szenvedett el, sokan pedig teljesen elvesztették a reményüket. Egy évszázaddal ezelőtt, 1920-ban az olimpiai játékokat Antwerpenben, Belgiumban rendezték két olyan esemény, az első világháború és a spanyolnátha után, amelyekben emberek milliói haltak meg. Az volt az első globális sportesemény, amelyre a két katasztrófa után sor került, az antwerpeni játékok pedig sok ember számára elhozták a reményt. Reméljük, hogy a tokiói olimpia ugyanazt az üzenetet fogja küldeni, és fordulópontnak bizonyul, helyreállítva az emberek reményét" - fogalmazott Koike.


Fotó: GettyImages

A politikus arról is beszélt, hogy mivel országonként eltérőek az oltási programok, így nem lesz előírva, hogy koronavírus ellen beoltott versenyző állhat rajthoz. Hozzátette, ezért a tesztelésre helyezik a hangsúlyt.

"A megrendezett nemzetközi sportesemények tapasztalatait felhasználva hiszem, hogy biztonságos környezetben meg tudjuk rendezni az olimpiát" - jelentette ki Koike.

A pandémia, amely miatt tavalyról idén nyárra halasztották a tokiói olimpiát, több mint 3,1 millió ember halálát okozta világszerte. A tokiói játékok július 23-án kezdődik és augusztus 8-án zárul, a paralimpiát pedig augusztus 24. és szeptember 5. között rendezik.

Borítókép: Carl Court/Getty Images

Videók