Remek szombati napot zárt a Kométa kerékpárcsapata

Dina Márton másodikként, Juan Pedro Lopez ötödikként, Stefano Oldani pedig nyolcadikként végzett a Tour de Hongrie negyedik szakaszán.


Dina Márton fantasztikusan versenyzett, másodikként ért célba, legjobb magyarként a kékestetői királyetapon!!!
Három Kometa Cycling Team versenyző is a TOP10-ben végzett, a Tour de Hongrie 4. szakaszán. A Karcag-Kékestető távon 138 kilométert tekert a mezőny, a befutó pedig Magyarország legmagasabb pontján, Kékestetőn volt. Stefano Oldani 8., Juan Pedro Lopez 5., Dina Márton pedig 2. lett!
 
 
Dina Márton már reggel Karcagon elmondta, ma a csapat első számú hegyi menőjére fognak dolgozni: Juan Pedro Lópezre, akivel szeretnének szakaszt nyerni, de a legjobb magyarnak járó fehér trikó visszaszerzése is tervben volt!
 
 
“Száz százalékban csapatmunka eredménye lett a dobogó! A srácok leforogták az egész napot a CCC-vel, Lópeznek és nekem csak annyi volt a dolgunk, hogy gyorsan jöjjünk fel a Kékesre. Ő három kilométernél indított, én csak a támadásokra tettem a kereket, ezzel rengeteg energiát tudtam spórolni. Amikor utolértük  Lópezt, akkor is csak reagáltam Neilands támadására, s bár a végén majdnem felértem rá, ez végül nem sikerült. Tökéletes volt ez a nap és még áll előttünk egy hosszú szakasz, arra kell koncentrálni." – mondta Dina Márton.
 
 
Juan Pedro López szerette volna behúzni a szakaszgyőzelmet, azonban az összetett versenyt vezető Krists Neilands az utolsó pár száz méteren megfogta őt:
“Tudtuk, hogy az utolsó három kilométereken lesz a legnehezebb az emelkedő. Mindenképpen szerettem volna támadást indítani. Úgy döntöttem, hogy elérkezett a pillanat, hogy megpróbáljam. Nem tudom, hogy jó döntést hoztam-e vagy jobb lett volna később elindulni, de ez már sosem fog kiderülni. Akkor úgy éreztem az az én pillanatom.”- magyarázta Juan Pedro López a verseny után.
 
 
Jesús Hernández, a Kometa Cycling Team vezetője nagyon elégedett volt: "Az útvonal publikálása óta ki volt nekünk jelölve ez a szakasz, szerettünk volna győzelmet aratni. Jól dolgozott a csapat, sikerült tökéletesen segíteni Mártont és Juan Pedrot. Fejben remekül teljesített mindenki, Juan Pedro ellépése jól időzített volt, de Neilands a Giro-ból érkező versenyző megindult és nem tudtuk megfogni. Márton is 100%-on teljesített, igaz nem nyertünk, de mindenki beleadott mindent és én nagyon büszke vagyok a fiúkra!”
 
 
Vasárnap fog véget érni a 40. Tour de Hongrie, a 169 km hosszú Kecskemét- Székesfehérvár szakasszal, ahol a Kometa Cycling Team ismételten Michele Gazzoli sprinterük képességeit szeretné majd kihasználni!
Fotók és Forrás: Faster Promotion, Kométa Cycling Team

Videók