Péni visszavágott Peklernek

A különbség kettejük között 1.8 kör volt, az alapversenyben is ők végeztek az első két helyen.


Péni István nyerte meg 10 méter férfi légpuska számot a Hungarian Open elnevezésű sportlövő viadal vasárnapi zárónapján a budapesti Fehér úti Nemzeti Lőtéren.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint az idén olimpiai ötödik versenyző ezzel visszavágott Pekler Zalánnak - aki pénteken puskában megelőzte őt -, és 252.7 körrel nyert. A különbség kettejük között 1.8 kör volt, az alapversenyben is ők végeztek az első két helyen. A 10 méter női légpuska számban a norvég Johanna Reksten győzött 252.2 körrel, Dénes Eszter második lett (250.8), Zwickl-Veres Kata (229.3) pedig harmadik. Az alapversenyt 631.6 körrel megnyerő Toma Dorina a negyedik helyen zárt.

A 10 méter női légpisztoly számban a még ifjúsági korú Jákó Miriam maga mögé utasította az egész mezőnyt, 243.4 körrel győzött, ami junior országos csúcs. A második helyen Major Veronika végzett 237.9 körrel. A 10 méter férfi légpisztoly versenyszámban a finn Joonas Kallio nyakába akasztották az aranyérmet, aki a döntőben 241.7 körrel győzött. Legjobb magyarként Tátrai Miklós ötödik lett (179.4 kör) azok után, hogy az alapversenyt 579 körrel megnyerte.

Borítókép: Péni István/Facebook

Videók