Péni István a világcsúcs felett, de még sincs rekorddöntés

A magyar sportlövő pechére csak kontinensviadalon, illetve világkupán, világbajnokságon, vagy olimpián lehet csúcsot dönteni.


Péni István jobb eredményt ért el a világcsúcsnál a vasárnapi zárónapon a Fehér úti Nemzeti Lőtéren rendezett Hungarian Open nemzetközi légfegyveres versenyen.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint légpuskában a férfiaknál Péni István egy körrel jobbat lőtt a fennálló világrekordnál (634,5 kör) az alapversenyben, ám ebben a sportágban csak kontinensviadalon, illetve világkupán, világbajnokságon, vagy olimpián lehet csúcsot dönteni. Az alapversenyben második Lucas Kozeniesky eredménye (633,6 kör) is egy tizeddel jobb a világcsúcsénál. A döntő Péni István győzelmét (251,5 kör) hozta, aki hat tizeddel előzte meg Hammerl Somát. A nőknél a finálé zárult világszínvonalú eredménnyel, hiszen az amerikaiak olimpiai bajnoka, Virginia Thrasher 252,1 körrel nyert, a második Dénes Eszter 251,7 körrel megjavította a döntős országos csúcsot.

Légpisztolyban a férfiaknál Hegedűs László, a nőknél a szerbek világbajnoka, Zorana Arunovic nyert, Fábián Sára lett a második. A nők alapversenyében győztes, mindössze 19 éves Berde Viktória 573 körrel megjavította saját egyéni csúcsát.

Kép: Burhaan Kinu/Hindustan Times via Getty Images

Videók