Pekler és Dénes nyertek 10 méteren a Százhalombattai Shooting Openen

Az olimpikon Pekler Zalán csapattársát előzte meg.


A férfiaknál Pekler Zalán, a nőknél Dénes Eszter nyert vasárnap a légpuskások 10 méteres számában a Százhalombattai Shooting Openen, amely egyben a sportlövők első válogatója volt a márciusi, Hamarban sorra kerülő Európa-bajnokságra.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint Pekler (Komáromi VSE) 249,4 körrel győzött a juniorok és a felnőttek összevont döntőjében. Mögötte Vas Péter (Komáromi VSE) lett a második 249 körrel és Somogyi Péter (ZTE) a harmadik 227,7 körrel. Az alapversenyben a felnőtteknél első Pekler Zalán 627,9 körrel zárt, míg a junioroknál Csendes Dávid Zoltán (Cél-Tudat SE) lett az első, aki 627,3 kört teljesített. Az olimpiai ötödik, kétszeres felnőtt Európa-bajnok Péni István nem indult.

A nőknél Dénes Eszter (UTE) 251,1 körrel diadalmaskodott, A második helyen Mészáros Eszter (MATE-Gödöllői EAC) végzett 250,3 körrel, míg a harmadikon Biatovszki Mira (UTE) 227,8 körrel. Az alapversenyt a két korosztálynak külön rendezték, a felnőtteknél Dénes Eszter zárt az élen 630,2 körrel, a junioroknál Mészáros Eszter 630,6 körrel.

Borítókép: Facebook.com/ Hunshooting 

Videók