Nem sikerült érmet szerezni a magyaroknak 1500 méteren

Liu Shaolin ötödik, míg John-Henry Krueger a hatodik helyen végzett a rövidpályás gyorskorcsolya Eb második napján.


Liu Shaolin Sándor ötödik, Krueger John-Henry pedig hatodik helyen zárt 1500 méteren a lengyelországi Gdanskban zajló rövidpályás-gyorskorcsolya Európa-bajnokság második napján.

A szombati fináléban a két magyar versenyzőnek erős mezőnyben kellett helytállnia: két-két orosz és holland, valamint egy belga gyorskorcsolyázó volt az ellenfél.
A rajt után Liu Shaolin a második helyre sorolt be, Krueger a negyedik volt. Liu elé később bejött az orosz Szemjon Jelisztratov, majd a másik orosz és a két holland versenyző is megelőzte a magyarokat.
Liu Shaolin a táv felénél külső íven próbált meg előzni, ám az előretörés helyett a hatodik helyig esett vissza, és később csak honfitársát tudta lehagyni. A döntőt az oroszok uralták, Jelisztratov nyert Gyenyisz

Ajrapetyjan előtt, míg harmadikként a sérülés után visszatért holland Sjinkie Knegt végzett.

A nők hasonló távú B döntőjében két magyar, Sziliczei-Német Rebeka és Kónya Zsófia volt érdekelt: Kónya egyből a rajt után hatalmas tempót diktálva lekörözte a mezőnyt, ezzel bebiztosítva a futamgyőzelmet, egyben az összetett kilencedik helyét. Sziliczei-Német a futamban ötödik, összességében 13. lett.

A fináléban a címvédő, tavaly Debrecenben mind a négy számban aranyérmes Suzanne Schulting volt a toronymagas favorit: a holland versenyző sokáig a második helyen haladt, majd két és fél körrel a vége előtt ritmust váltott és meggyőző fölénnyel szerezte meg 10. Eb-elsőségét. A holland mögött a német Anna Seidel lett a második, az orosz Szofija Proszvirnova pedig a harmadik.

A folytatásban az 500 méter versenyeit, illetve a váltók elődöntőit rendezik meg, vasárnap pedig az 1000 méter végcsatározásaira, a 3000 méteres szuperdöntőre és a staféták fináléira kerül sor.

Eredmények, 1500 méter:
férfiak, Európa-bajnok:

Szemjon Jelisztratov (Oroszország) 2:18.384 perc
2. Gyenyisz Ajrapetyjan (Oroszország) 2:18.521
3. Sjinkie Knegt (Hollandia) 2:18.561

5. Liu Shaolin Sándor (Magyarország) 2:18.893
6. Krueger John-Henry (Magyarország) 2:18.949

Liu Shaoangot a selejtezőben kizárták.

nők, Európa-bajnok:

Suzanne Schulting (Hollandia) 2:24.446 perc
2. Anna Seidel (Németország) 2:24.777
3. Szofija Proszvirnova (Oroszország) 2:25.468

9. Kónya Zsófia (Magyarország)

 

13. Sziliczei-Német Rebeka (Magyarország)

Borítókép: 

Videók