„Nagyon csalódott vagyok, ma aranyérmet nyertük volna"

Koronavírusos esetek miatt két döntőt töröltek.


Koronavírusos esetek miatt törölték a férfi egyes és a férfi páros döntőjét a Kijevben zajló tollaslabda Európa-bajnokságon.

Az európai szövetség és az ukrán szervezők vasárnap reggel bejelentették, hogy a férfi egyes fináléjának egyik dán résztvevője, Viktor Axelsen, a férfi páros döntő egyik német tagja, Mark Lamsfuss, valamint egy játékvezető legutóbbi tesztje pozitív eredményt hozott, ezért nem hagyhatják el a szállodai szobájukat. Karanténba került Lamsfuss két partnere, Marvin Seidel és Isabel Herttrich is, előbbivel párosban, utóbbival vegyes párosban versenyzett.

"Nagyon csalódott és szomorú vagyok. A lehető legjobb formában voltunk, ma aranyérmet nyertük volna" - mondta Lamsfuss, aki vegyes párosban bronzéremmel zárt.

"Nagyon sajnálom Markot és Marvint. A ma reggeli hír sokkoló volt, de el kell fogadnunk a döntést, mert ismerjük a kockázatokat és a jelenlegi állapotokat" - nyilatkozta Martin Kranitz, a német szövetség sportigazgatója. A történtek miatt a férfi egyes és a férfi páros érmesei számára nem rendeznek eredményhirdetést. A női egyes, a női páros és a vegyes páros döntőit megrendezik, de a versenyzőknek nem lesz kötelező részt venniük az eredményhirdetésen.

"Ez minden érintett számára nehéz helyzet. A döntők napja nagyszerű esemény a sportolók és a tisztségviselők számára egyaránt, de természetesen az érintettek biztonsága továbbra is az elsődleges" - mondta Brian Agerbak, az európai szövetség főtitkára.

Borítókép: Shi Tang/Getty Images

Videók