Motocross: Szvoboda három futamból hármat nyert

Elkezdődött a szezon Szvoboda Bence számára. Az OXXO Energy Drink motocross versenyzője rögtön két versenyen is elindult, és 5 futamból négyet meg is nyert a sprintkrossz bajnokság főpróbáján.


Március 17-én egy meghívásos versenyen indult Bence, melyet Csákányon rendeztek, majd másnap a sprintkrossz idei első versenyén - már Ácson állt rajthoz:

"Mivel ez nem bajnoki verseny volt, úgy terveztem, hogy nem kockáztatok, hanem egy könnyed motorozással fogok végigmenni - mesélte Bence -. Csakhogy olyan erős mezőny jött össze, hogy muszáj volt odarakni magunkat. A pálya elég egynyomos volt, emiatt nehéz volt rajta előzni, de ettől függetlenül a tempómmal meg voltam elégedve, csapatunk pedig szokás szerint jól dolgozott. Az első futamban 3-iknak rajtoltam, gyorsan felzárkóztam az első helyen álló Hugyecz Erik mögé, aki az egyik legnagyobb vetélytársam lesz idén, és már rögtön az első versenyen meg kellett harcolnunk a győzelemért. Egy határozott előzéssel tudtam elé kerülni, majd el is távolodtam tőle, és végül simán nyertem a futamot. A második rajtnál kisebb technikai problémáim voltak, emiatt csak 4-iknek fordultam, majd a kör végére Adamek Imi mögött harmadik helyen motoroztam. Mivel nehéz volt előzni, és Imi jól zárta a szögeket, mire meg tudtam előzni, Erik jó nagy előnyre tett szert az élen. Magam is meglepődtem aztán, hogy mindössze három kör alatt felzárkóztam mögé, de addigra már akkora por volt, hogy alig láttam valamit, ráadásul a szemüvegemből kiesett a lencse, így nem kockáztattam, maradtam a futam végéig a második helyen.
Vasárnap már Ácson álltam rajthoz a sprintkrossz legelső versenyén. Ott is erős mezőny jött össze - bár kevesen voltunk -, így tudtam, hogy kemény futamokra számíthatok. A pálya tökéletesen elő volt készítve, le a kalappal a rendezők előtt. A három futamból hármat sikerült megnyernem, viszonylag tisztán, teljese mértékben meg vagyok elégedve a formámmal, remélem tudom ezt tartani továbbra is. Köszönöm a csapatom munkáját, és köszönöm támogatóimnak,hogy mellettem állnak."

Ezen a héten Bence Csehországban teszteli az új motorokat cseh csapatával, természetesen KTM-eket. A teszt után visszaül a Kawasakira, amivel március 25-én a Nyugat Kupa első fordulóján áll rajthoz.

Videók