Móró Lajos a világbajnok két fogatánál is jobb volt díjhajtásban

Az egyesek között is jelentős előny alakult ki a nyitószámban.


A négyesfogatok mezőnyében Móró Lajosnak sikerült legjobban a csütörtöki díjhajtás a fogathajtók Mélykúton zajló 56. Magyar Derbyjén.

Móró Lajos a csapatban világbajnok Dobrovitz Józsefet előzte meg, aki ezúttal két fogattal indult, mivel fia, ifj. Dobrovitz József idén a kettesek között versenyez, hogy bekerüljön a világbajnokságon induló magyar csapatba. Móró előnye több mint 12, illetve 13 hibapont a két Dobrovitz-fogat előtt.
 
Az egyesek között Meskóné Orosz Mária szintén jelentős előnyre tett szert a nyitószámban, több mint tíz hibaponttal előzte meg a szlovák Marek Rurát.
 
Pénteken a kettesfogatok díjhajtásával folytatódik a verseny, amely a magyarok számára egyben világbajnoki válogató. Szombaton a maratonhajtásra, vasárnap az akadályhajtásra kerül sor.
 
A szerdai állatorvosi vizsgálaton, amelyen két lovat kizártak, eldőlt, hogy a harmadik mélykúti nemzetközi viadalon nyolc nemzet 85 fogatának 237 lova méri össze a tudását. A magyarokon kívül chilei, észt, horvát, lengyel, osztrák, román és szlovák fogathajtók versenyeznek a Bács-Kiskun megyei tradicionális versenyhelyszínen.

Videók