Minden idők legnagyobb városvédő futása: Vivicittá

REKORD! Több, mint 30 ezer előnevező a kétnapos eseményen.


Az idei Telekom Vivicittá Városvédő Futásra eddig több mint 1100 hazai településről és a világ 89 országából érkeznek a résztvevők.

Az esemény tegnapi sajtótájékoztatón Kocsis Árpád versenyigazgató kiemelte, az esemény népszerűségét jelzi, hogy létszámcsúccsal zárult az idei előnevezési időszak, soha ennyien nem neveztek még, mint 2019-ben: 30155 jelezte szándékát, hogy futva ünnepli a várost a tavasz futóünnepén. Igazi családi futófesztivált kínálnak a szervezők a Margitszigeten.

Az esemény 10 távján mindenki találhat kedvére valót a legkisebbektől a 86 éves legidősebb indulóig. Idei újdonság, hogy minden célba érkező egyedi érmet kap. Évről-évre több női futó áll rajthoz Vivicittán, míg 1986-ban a résztvevők mindössze 25 %-a volt nő, most 51% képviseli a szebbik nemet. A szurkolókkal, érdeklődőkkel együtt 50-60 ezer ember várnak a helyszínre.

Az idei esemény 11 jótékonysági partnerének adománygyűjtési célja meghaladja a tavalyi 21 millió Ft-os összeget.

Az amatőr futók tízezrei között neves művészek -mások mellett Lévay Viktória színésznő, Epres Attila színész- és olimpiai bajnokok -Kovács Kokó István, dr. Kiss Gergely és Storcz Botond- is futócipőt húznak a hét végén.

Ebben az évben először vezeti be az eseményt a szerdától péntekig nyitva tartó, ingyenesen látogatható "Fuss Velünk!" Expo. 

Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest Főpolgármester-helyettese elmondta:

A főváros büszkén áll a Vivicittá mellé, amely az év egyik legnagyobb szabadidősport eseményeként jól illeszkedik a „Budapest Európa Sportfővárosa-2019 programsorozathoz. Ez a tavaszi esemény a  magyarok mellett sok-sok külföldi futóturistát is fővárosunkba hoz, akik barátokkal, családjukkal érkeznek hozzánk és jelentős összeget költenek az itt töltött napok alatt. A BSI jól szervezett versenyt, Budapest pedig a világörökségi helyszínt nyújtja számukra. A Telekom Vivicitta hangulata sokakat inspirál a rendszeres testmozgásra mintát adva a hétköznapokhoz is.

  

Szabó Melinda, a Magyar Telekom lakossági szolgáltatások vezérigazgató-helyettese kiemelte, az idén a verseny fő üzenete, hogy legyünk tettre készek; mindegy, ki hol tart, hány éves, mit csinál, csak a saját kifogásait kell legyőzni, és tenni kell a dolgát.
 
 
Ezt üzenik a Telekom Vivicittá futónagykövetei: Dr. Aschenbrenner Zsuzsanna, Lukoviczki Réka (RobotGirl) és Drexler Gábor. A Telekom.2017 óta teszi időtálló emlékké a Vivicittá Városvédő Futást perszonalizált videókkal. Ebben az évben már öt kamerát helyezett el a cég a félmaraton mentén, hogy még több szögből és még több ponton élhessék át újra és újra a futók a közös sportolás élményét és saját sikereiket. A gyorsított és lassított felvételek mellett idén immár animációk is tarkítják a videókat, még teljesebbé téve a személyes emléket. 
 
 
Székely Csilla - Erdős Géza
 
Fotók forrása: BSI

Videók