Minden amerikai sportoló be van oltva

Az amerikai olimpiai csapatot ezen a héten véglegesítik, s várhatóan 240 sportoló utazik majd a két hét múlva rajtoló téli játékokra.


A pekingi téli olimpiára utazó valamennyi amerikai sportoló már be van oltva, s egyikük sem kért egészségi okokból kivételezést a vakcina felvétele ellen.

A csapat vezető orvosa, Jonathan Finnoff az AP hírügynökségnek azt mondta, hogy szerinte a nemzeti olimpiai bizottság (USOPC) által az oltatlanoktól az utazást megelőzően megkövetelt 21 napos karantén, illetve az oltásokkal kapcsolatos tájékoztató kampány eredményezte a százszázalékos oltottsági eredményt. A szakember azt is elmondta, hogy a tavalyi tokiói nyári játékokon közel sem volt teljes az amerikai csapaton belüli átoltottság, a több mint 600 versenyző közül nagyjából száz sportoló nem kapott vakcinát.

Az USOPC szeptemberben tette közzé a pekingi utazókra vonatkozó irányelveit, melyek szerint december elsejéig minden érintettnek be kell oltania magát, kivéve azoknak, aki orvosi indokkal nem olthatók. Októberben mindezeket azzal egészítették ki, hogy aki nem veszi fel a vakcinát, annak a pekingi utazás előtti három hetet karanténban kell töltenie. Az amerikai olimpiai csapatot ezen a héten véglegesítik, s várhatóan 240 sportoló utazik majd a két hét múlva rajtoló téli játékokra.

Borítókép: eurosportfr /Twitter

Videók