Messze voltak a döntőtől a magyar női puskások

Olimpiai kvótát lehetett volna szerezni.


Nem jutott döntőbe magyar versenyző a női légpuskások között szombaton, az Újdelhiben zajló olimpiai kvalifikációs sportlövő-világkupa nyitónapján.

 
A viadal honlapja szerint a három magyar közül Horváth Lea volt a legjobb, ám ő is messze volt a finálétól: 621,5 körös teljesítménye csak a 47. helyhez volt elég a 101 fős mezőnyben, melyben a nyolcas döntőbe jutáshoz 628,1 körre volt szükség.
 
Horváth csapattársai közül Gáspár Lalita (615,5 kör) mindössze a 83., Toma Dorina (613,4 kör) pedig a 93. helyet szerezte meg.
 
A nyitónapon a női sportpisztoly 30+30-as szám első felét, az úgynevezett pontlövészetet is megrendezték, mely után Major Veronika 293 körrel a második helyen áll a 68 lövő között. A szám 2015-ös Európa-bajnoka, Csonka Zsófia, illetve a 2014-es világbajnoki bronzérmese, Sike Renáta egyaránt 284 kört ért el, s ezzel a 37., illetve a 40. pozíciót foglalják el.
 
A sportlövők olimpiai kvalifikációs sorozata a tavaly szeptemberi világbajnokságon kezdődött meg. Idén az indiai vk az első, melyen tokiói indulási jogot lehet szerezni. Újdelhiben valamennyi egyéni olimpiai számban két-két kvótát osztanak ki.

Videók