Szerkesztő: Kvanduk Bence | MTI
2019. 02. 04. 22:12

A férfi kardválogatott is lehet befutó.

A férfiaknál Bácsi Péter, Fucsovics Márton és Liu Shaolin Sándor, a nőknél pedig Babos Tímea, Hosszú Katinka és Kozák Danuta került a legjobb három közé a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) 61. alkalommal kiírt szavazásán. A győztest jövő csütörtökön, a Nemzeti Színházban sorra kerülő M4 Sport-Az Év sportolója gálán hirdetik ki.
 
Szöllősi György, a MSÚSZ elnöke a hétfői sajtótájékoztatón jelentette be az egyes kategóriák legjobb három jelöltjét, s elmondta, 439 voks alapján alakult ki a sorrend. Ez rekordnak számít, miután hárommal megdőlt a tavalyi csúcs.
 
A gálára meghívott több díszvendég közül a labdarúgó Fazekas László és gyorskorcsolyázó olimpiai bajnok Hunyadi Emese nevét árulta el. Közölte: tervezik, hogy az e-sportot és szabadidősport akár már jövőre bevonják az elismerési körbe.
 
Az MSÚSZ tagjai 11 kategóriában szavazhattak, a szövetség hét, míg a Magyar Paralimpiai Bizottság három kategóriában állított össze tízes listákat. Az Év góljára az M4 Sport honlapján január 14-től voksolhattak a szurkolók, az MLSZ Életműdíjasát a labdarúgó-szövetség elnöksége, az MSÚSZ-MOB Életműdíjast pedig a két szervezet választja meg.
 
Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója elmondta: az, hogy a gálának negyedszer lehetnek házigazdái, számára azt jelenti, jól dolgoznak és jó vendéglátók. "Ennyi, megkérdőjelezhetetlen teljesítményt magáénak tudó sportembert vendégül látni felemelő érzés" - tette hozzá.
 
Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója elárulta: az Év góljáról döntő szavazáson a szakmai zsűri által összeállított tízes listáról a szurkolók szavazása után Bódi Ádám DVSC, Loic Nego (Vidi) és Sigér Dávid (FTC) találata maradt versenyben. Hozzátette: a három játékosra leadott voksok nem törlődtek, a három labdarúgó kiélezett versengése még nem dőlt el.
 
A győzteseknek járó díjat Csisztu Zsuzsa, az MSÚSZ alelnöke mutatta be. Kiemelte: a csavart elemeket tartalmazó, aranyozott részekkel díszített porcelánserleg nyolc centiméterrel magasabb, mint a tavalyi, és először a parasportok emblémáit is tartalmazza.
 
Szabó László, a gála kreatív producere - egyben a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke - kiemelte: a díjátadókat elválasztó öt produkcióban összesen közel háromszázan lépnek színpadra. Hangsúlyozta: minden produkció egyedi, erre az alkalomra készül, így ebben a formában se korábban, se ezután nem lesz látható. A Himnuszt ezúttal öten éneklik majd együtt, míg a sztárfellépők közül egyedül Ruzsa Magdi nevét árulta el, akit már régóta szerettek volna megnyerni, és ezúttal sikerrel jártak.
 
A jövő csütörtökön 20 órakor kezdődő műsorvezetője Mohay Bence lesz.
 
A hármas listák (ABC sorrendben:

férfiak:
Bácsi Péter
Fucsovics Márton
Liu Shaolin Sándor
 
nők:
Babos Tímea
Hosszú Katinka
Kozák Danuta
 
csapat (hagyományos csapatsportokban):
FTC-Telekom Waterpolo
Győri Audi ETO KC
junior női kézilabda-válogatott
 
csapat (egyéni sportágak csapatversenye):
férfi kardválogatott
férfi rövidpályás gyorskorcsolyaváltó
női kajaknégyes
 
edzők:
Bánhidi Ákos és Csang Csing Lina
Golovin Vlagyimir
Sike András
 
férfi labdarúgó:
Gulácsi Péter
Juhász Roland
Szalai Ádám
 
női labdarúgó:
Csiszár Henrietta 
Jakabfi Zsanett
Vágó Fanny
 
fogyatékos férfi:
Gelencsér Róbert
Mihálovits Tamás
Osváth Richárd
 
fogyatékos női:
Ekler Luca
Gyurkó Alexandra
Pap Bianka
 
fogyatékos csapat:
asztalitenisz vegyespáros
férfi asztalitenisz páros
női kerekesszékes vívóválogatott
 
fogyatékos sportoló edzője:
Beliczay Sándor
Pécsi Annamária
Szabó Álmos

Legfrissebb híreink


Élő eredmények