Meglepetés győzelem a profi golfozók első idei Major-viadalán

Többször előfordult, hogy öten-hatan álltak holtversenyben az élen.


Meglepetésre a 23 éves Collin Morikawa diadalmaskodott a profi golfozók első idei Major-viadalán, a San Franciscóban rendezett PGA Championshipen.

A 11 millió dollár összdíjazású négynapos torna izgalmasan alakult, az utolsó nap előtt még 10-15 játékosnak volt reális esélye a győzelemre. Közöttük a fiatal amerikai golfozónak is, aki csupán karrierje második Major-viadalán szerepelt.

Vasárnap egészen a végéig nyílt volt a küzdelem, többször előfordult, hogy öten-hatan álltak holtversenyben az élen.

A végjátékhoz közeledve a stabilan játszó Morikawa kedvező pozícióban volt, három szakasszal a vége előtt az angol Paul Casey-vel közösen vezetett, amikor egy egészen zseniális elütést produkált a négy ütéses 16. pályán, melyen labdája két méterre közelítette meg a lyukat.

Morikawa másodikra be is talált, amivel eagle-t ért el, azaz az alapütésszámnál kettővel jobbat és ez a két ütés jelentette számára a diadalt.

Collin Morikawa a golfozók legrangosabb sorozatának számító US PGA Touron harmadik győzelmét aratta, egyúttal ez volt az első Major-sikere, melyért 1,98 millió dollárt (581 millió forint) kapott.

A mezőnyben a sportág legjobbjai kivétel nélkül ott voltak. Közülük a kétszeres címvédő Brooks Koepka a 29., a világelső Justin Thomas, illetve a 15-szoros Major-győztes Tiger Woods pedig egyformán a 37. helyen zárt.

Eredmények:
1. Collin Morikawa (amerikai) 267 ütés (69, 69, 65, 64)
2. Paul Casey (angol) 269 (68, 67, 68, 66) és
Dustin Johnson (amerikai) 269 (69, 67, 65, 68) 

Borítókép:Ezra Shaw/Getty Images

Videók